Aventura 38: compleet voor concurrende prijs

dinsdag 17 april 2012 – (lvd) – De 38 – leverbaar in OK en AK – is het derde schip in de Aventura-lijn die verder bestaat uit de 34 en de 43. Dit door Marvis Yachting getekende schip heeft een hoog uitrustingsniveau en een strak interieur.

 

 

 

 Ondanks dit laatste zijn de ontwerpers – verantwoordelijk voor het interieur – er in geslaagd de Aventura 38 een scheeps uiterlijk te geven. De pet, negatief boeisel en kabelaring geven het schip een klassiek en stoer karakter. Net als in de andere typen, zijn ook in de Aventura 38 de ramen verzonken.
Als laatste, maar niet geheel onbelangrijk om te noemen, is de concurrerende prijs van € 232.050.

De Aventura 38 AK heeft in de eigenaarshut achterin een diagonaal geplaatst tweepersoons bed. Behalve dat dit het geheel een moderne look geeft, biedt het ook meer ruimte rond het bed met plaats voor een toilettafel en een enorme legkast aan stuurboord en een flinke hangkast tegen de spiegel.

Daarnaast in de eigenaarshut nog schappen en een bergruimte onder het bed, dat trouwens voorzien is van lattenbodems. Met andere woorden; opbergmogelijkheden in overvloed. Het verblijf achterin heeft een eigen badkamer met af te sluiten doucheruimte.

 

Vanuit de eigenaarshut kom je via de centrale trap in de salon. Hier een U-bank aan stuurboord. Er tegenover een kastenwand met daarin onder andere een televisie- en audio-installatie. Met twee treden wordt het voorschip bereikt. Hier aan stuurboord de L-kombuis voorzien van alle denkbare luxe.

Aan bakboord een flinke kast met daarin een volwassen koelkast met vriezer. In de voorpiek de gastenhut met tweepersoons vrijstaand bed, veel bergruimte en eigen sanitair. Alle natte ruimtes zijn voorzien van strak modern sanitair. De betimmering is een combinatie van moderne lichte panelen met accenten van wengé, rustige natuurtinten en roestvast stalen details.

 Achter loopt het schip aan beide zijden rond naar binnen. In deze ronding aan bakboord een geïntegreerde trap van het ruime zwemplatform naar het achterdek met daarop de stuurstand. Aan stuurboord zijn in de ronding voorzieningen gemaakt zoals een gasbun en een ruimte voor het opbergen van lijnen en stootwillen.

 De Aventura 38 wordt compleet geleverd. Standaard zijn zaken als boegschroef, volledig roestvast stalen potdeksel rondom, verwarming, warm water, omvormer, acculader, volledig ingerichte kombuis en zeer luxe sanitair in alle natte ruimtes. De eerste 38 AK is in juni klaar. Daarna wordt zo snel mogelijk begonnen met de bouw van de 38 OK.

 De Aventura 38 wordt in serie gebouwd door middel van een efficiënte bouwmethode. Voorbeeld hiervan is dat een aantal onderdelen zoals de badkamers prefab en buiten de boot worden gebouwd. Bovendien wordt het meeste houtwerk CNC gefreesd. Hierdoor wordt het motorjacht voor een uiterst scherpe prijs in de markt gezet.

 Technische gegevens:

Lengte over alles 11,50 m
Breedte 4,00 m
Diepgang 1,10 m
Kruiphoogte 2,50 m
Waterverplaatsing 14,0 t
Motorisering Volvo Penta D3 van 110 pk
Inhoud dieseltank 500 l
Inhoud watertank 500 l
Inhoud vuilwatertank 250 l
CE-categorie B
Prijs € 232.050 compleet

Informatie: Aventura Yachts, Zwartsluis – Nederland – www.aventura-yachts.com