‘Free Spirit’ Angelo wint ‘Beste film’ award

Op zaterdag 7 november vond in de Gentse Vooruit de tweede editie plaats van het Ride On Filmfestival. De mini-documentaire over surfer-boardshaper Angelo, gedraaid in opdracht van Primus, kaapte hier de eerste plaats weg.

Het Ride On Filmfestival biedt een platform voor filmmakers, atleten en muzikanten die houden van ‘action sports’ en die een stap verder willen gaan dan het verspreiden van hun werk via sociale media.
De nadruk bij de inzendingen van de deelnemers (zowel professionals als amateurs) ligt op het brengen van een verhaal en toepassen van creatieve camera– en montagetechnieken.

De inzending van Primus scoorde binnen de categorie Best Film. De mini-documentaire is een kort en krachtig verhaal dat naadloos aansluit op de filosofie van Ride On, aldus de jury. Het vertelt over de niet-alledaagse keuze van Angelo, een jonge surfer, die er in een land zonder torenhoge golven resoluut voor kiest om opmerkelijke surfplanken te bouwen, onder het motto “passion is the key”.

Na het verhaal van Angelo bracht Primus ook dat van ‘urban explorer’ Sylvain en messenmaker Antoine uit. Het is nu uitkijken naar januari, wanneer het vierde – en voorlopig laatste – verhaal in de Free Spirits-reeks wordt voorgesteld. Alle verhalen zijn te bekijken op de website en het YouTube-kanaal van Primus.

Category:  Surf

Vrije zielen zijn zeldzaam, dus als je er een ontmoet wil je die koesteren. “Free Spirits” van Primus brengt een ode aan mannen die leven volgens eigen regels, vrij en ongebonden. Het filmische portret van Angelo is een human intrest mini docu geworden die dieper graaft dan het oppervlakige gevoel van vrijheid die surfers in actie opwekken. Angelo geeft een inkijk in zijn keuze voor de koudere wateren van de Noorzee, en duidt zijn creativiteit als board shaper. De mini docu is in essentie een verhaal over passie, visie, roots, identiteit en vrijheid. Hij beantwoordt net genoeg vragen om dieper te gaan dan de modale moodfilm maar laat genoeg open om de honger naar meer aan te wakkeren.
Riders: Angelo De Meulenaere
Music: Adriaan Swerts
Location: Zeebrugge BEL (atelier) Oostende BEL (sfeerbeelden kust) Biarritz