Our Seaside: uniek strandpaviljoen

Het strandpaviljoen op het strand van Renesse is voor Anja en Rob Rameau de realisatie van een levensdroom. Jaren terug zakten ze regelmatig af naar het strand van Renesse en droomden ervan om op het brede zandstrand ooit een horecazaak te openen.

Eerder onverwacht konden we aldus Rob onze droom verwezenlijken en exploiteren ze sinds meer dan 10 jaar hun strandpaviljoen. Paviljoen is een eerder bescheiden voorstelling want naast het restaurant is er een groot terras, een zaal voor diverse evenementen en  natuurlijk het mooie brede strand. Our Seaside is een exclusief maar zeer toegankelijk restaurant met het strand en de zee aan haar voeten. Een grote parking is op zowat 300m van het restaurant achter het duin gelegen, via een leuk strandweggeltje en korte wandeling komt men én op het strand én aan het paviljoen. Gasten kunnen om volop van het strand en de zee te genieten, in Our Seaside een picknickmand bestellen en krijgen zelfs een plaid mee om volop en rustig te degusteren.

Our Seaside is ondanks de locatie, figuurlijk met de steigers in het water, het ganse jaar open. In de zomer kan je rustig flaneren op het strand of de buitenterrassen, in de winter geniet je van een gezellige huiselijks sfeer. Zware eiken balken schragen de gebintes en creëren een leuk chaletdecor dat met vele versieringen wordt aangevuld. De zware houten tafels worden mooi gedecoreerd met aan het seizoen aangepaste tafellopers en krijgen moderne, maar aangename zitjes mee.

Het schitterend uitzicht over de Noordzee maakt het genieten van een ruim assortiment huisgemaakte gerechten enkel aangenamer. Oorspronkelijk stond Rob zelf achter het fornuis, terwijl de zaal Anja’s werkdomein was. Hun succesverhaal noopte hen echter om extra personeel in dienst te nemen terwijl Rob en Anja zich ondertussen ontpopten tot de perfecte gastheer en gastvrouw. Rob superviseert nog steeds het keukengebeuren maar het is voornamelijk het koksduo Bart van der Zwam en Arjan Hopbel dat in de potten roert en de gasten culinair verwent.

Het à la carte restaurant Our Seaside staat voor culinair genieten en is dagelijks open van 10.30u, overdag is er een lunchkaart die loopt tot 17 uur, nadien is er de avondkaart. In beide selecties zitten tal van Zeeuwse specialiteiten die de rijkdom van de regio in het volle daglicht stellen. Our Seaside besteedt ook ruime aandacht aan mooie wijnen. Boeiende en smaakvolle gerechten horen aldus Rob een aangepaste wijn mee te krijgen zodat men de bereidingen op perfecte manier kan afronden. Het samenvloeien van spijs en drank, mondt voor hem uit in subtiele culinaire smaakassortimenten.

Beste mosselgerecht van Nederland

Rob is niet weinig fier dat Our Seaside het beste mosselgerecht van Nederland creëerde op de Mosseldag 2014 in Yerseke. Restaurant Our Seaside biedt naast diverse mosselspecialiteiten als lid van de Kring van de Oosterscheldekreeft ook een exclusief Oosterscheldekreeftmenu aan tijdens het kreeftenseizoen. Zijsprongetjes terzijde blijft de kaart van Our Seadie erg aantrekkelijk, tussen de huisspecialiteiten o.m. een trilogie van vis met saffraanmayonese bestaande uit tartaar van roodbaars, roosje van gemarineerde zalm en gerookte paling, maar ook zeebrasem op een bedje van gestoofde groenten met saffraansaus of een gebakken Ierse diamanthaas met marjoleinjus en peulvruchtjes van het seizoen. Our Seaside zorgt voor een aantrekkelijke combinatie van lokale producten en selectieve keuzes van kwalitatief geïmporteerde ingrediënten waarvan de afkomst en de natuurlijke teelt nauwkeurig wort opgevolgd.

Bij het aperitief de traditionele knabbels zoals pittige olijven en zongedroogde tomaat, maar ook enkele lokale specialiteiten met de Zeeuwse calamares volop in the picture. Onze proeverij werd overspoeld door een zeevruchtenschotel die overvloedig werd getooid met mosselen, kokkels, oesters, inktvis, garnalen en krabbenpoten. Knapperig en ziltig met pittige accenten die de vele lekkernijen uit de Oosterschelde maar ook uit het aardse Zeeland volop in het licht van de schijnwerpers plaatsten en zorgden voor leuke subtiele toetsen.

Our Seaside – strand Renesse Oost 2 – Aan de Rampweg- Strandopgang Kijkduin – 4325 GX Renesse.

Tel 31 -111 – 462 100 – www.ourseaside.nl

3-gangenmenu €45.90€ – 4 gangenmenu €55.90

Culinaire commentaren:

Tasted4you:  3 minutes

unieke locatie

dagverse producten

mix van lokale ingrediënten en zilte Zeeuwse accenten

uitgebreid smaakaureool