Strandpark De Zeeuwse kust

Strandpark De Zeeuwse Kust is gelegen aan de voet van de duinen en buiten het centrum van Renesse, op het eiland Schouwen-Duiveland. Naast heerlijk zonnen of mooie wandelingen langs de kust, is het park ook een uitstekende uitvalbasis om onder meer te duiken, te surfen of te zeilen in het prachtige Zeeland. Op slechts 1,5 kilometer van de Brouwersdam komt het vakantiegevoel vanzelf naar boven!

Marc Ruytenberg, eigenaar Strandpark De Zeeuwse Kust, startte het project op in 2007 met enerzijds een traditionele camping en anderzijds een aantal bungalows. De centrale unit kreeg de administratie, een restaurant en een overdekt zwembad mee, zodat het park het gans jaar open kon blijven. Al vrij snel bleek de infrastructuur onvoldoende om aan alle aanvragen te beantwoorden, en een uitbreiding meer dan noodzakelijk bleek.

Strandpark de Zeeuwse Kust bestaat momenteel uit vier verschillende onderdelen die nauw op elkaar aansluiten hoewel ieder zijn eigen karaktertrekken kon bewaren. Vooreerst is er een camping op loopafstand van het strand en met privé sanitair,  campers kunnen van een verharde camperplaats gebruik maken. Alle plaatsen zijn voorzien van stroom, water, afvoer, tv aansluiting en gratis wifi. In het campingpark zijn twee verwarmde sanitaire gebouwen voorzien. Anderzijds zijn er de vrijstaande chalets voor 4 tot 7 personen met twee of drie slaapkamers, open keuken en badkamer. De chalets zijn er in 7 verschillende types en allemaal sfeervol ingericht met openslaande deuren naar het terras en een aangelegde tuin. Vrij recent werd het Strandpark uitgebreid met een glamping zone. Back to basic is hier het motto maar wel met een knipoog naar luxe in sfeervol met steigerhout ingerichte Strandlodges en Jutters. Naargelang het gekozen types is er plaats voor 4 tot 8 personen en bieden lodges en jutters een keuken en badkamer. De Glamping accommodatie wordt verhuurd van april tot oktober.

De absolute nieuwigheid van het Strandpark is het familiehotel De Zeeuwse kust. Het hotel biedt 40 ruime suites en is hoofdzakelijk afgestemd op gezinnen met kinderen. Iedere suite heeft een aparte kinderslaapkamer met stapelbed en is ingericht voor 4 tot 6 personen. De suites zijn ongeveer 55m² groot en hebben een eigen keukenblokje, eigen badkamer en balkon of terras. Er zijn ook minder valide-suites, een bruids- en wellnesssuite en een babysuite met compleet ingericht babykamer.

Strand Café DOK

De culinaire unit van het park, Strand Café DOK is aangesloten bij het Schouwse Bord, een samenwerking van restaurants op Schouwen Duiveland die het koken met regionale streekproducten stimuleren. Het sfeervol ingerichte Strand Café DOK is dagelijks geopend voor een heerlijk ontbijt, lekkere lunch of verrassend diner, er wordt gewerkt met wisselende menukaart en verse, biologische en seizoengebonden gerechten.

Als introductie op onze proevertij presenteerde Hans Goossens de Ofyr, een nieuwe manier van buiten koken. OFYR is een functioneel kunstwerk ontworpen om het buitenleven te verrijken met schoonheid, warmte, eten en vriendschap. De OFYR is met zijn eenvoudige, klassieke lijnen praktischer en stijlvoller dan een normale barbecue of green egg en past perfect in elke omgeving, van tuin tot chique restaurantterras. Als het tijd is voor een gezellig samenzijn in de buitenlucht verandert dit elegante kunstwerk in een warme, gastvrije plek om te koken en gasten te vermaken. www.ofyrnl.com/nl

De proeverij zelf startte met een aantal hapjes die op de Ofyr werden bereid, mooi zilt en knapperig met delicate aroma’s van houtsoorten maar overheerlijk. Als voorgerecht serveerde het koksteam een creatie van gerookte paling met Zeeuwse groenten en slaatje, vergezeld van een mooie fantasie van aardappel. Een creatie door onder een stolpje werd gepresenteerd, een mooie breiding, fijn gekruid, lichtjes gezouten en lekkere pittige toetsen. Het hoofdgerecht wed een creatie van zeebaars met snippers van Zeeuws spek, venusschelpjes, en dit op een bedje van zeekraal. De mooie zilte toetsen werd en versterkt door een garnituur van lamsoor terwijl de taak van de zoete aardappel eerder beperkt bleef tot figuurlijke bordvuller en basisstructuur  om de overige ingrediënten tot een mooie decoratieve presentatie te laten uitgroeien. Een bijzonder fijne bereiding met subtiele smaaktoetsen en zorgvuldig uitgekiende associaties. Een dessertje met fantasie van Zeeuwse bolus rondde de heerlijke maaltijd af.

Strandpark De Zeeuwse Kust en haar faciliteiten heeft alles in huis om u en uw gezin een onvergetelijke vakantie aan de Zeeuwse Kust te laten ervaren! Tijdens uw  vakantie kunt u gebruik maken van het overdekte zwembad, de speeltuinen, het animatieteam, de tennisbaan en meer…

Strandpark De Zeeuwse Kust – Helleweg 8 – 4326 LJ Noordwelle/Renesse

Tel 00 31 111 46 82 82 – www.strandparkdezeeuwsekust.nl – www.strandcafedok.nl

Culinaire commentaren:

Tasted4you:  4 minutes

leuk gezellig complex met diverse faciliteiten

keuken zorgt voor smaakvolle en evenwichtige gerechten

leuke bungalows, avontuurlijke jutters

grote praktisch ingerichte kamers

Auteur: René Van Hoof / Tasted4you