Fontaine Pajot Catamarans exclusief bij Marina Yachting Oostende

FP40Sinds 1 augustus is Marina Yachting Oostende dealer van de Fontaine Pajot Catamarans in België en Luxemburg. De wereld van de catamaran zeil- en motorjachten is in volle expansie. Fontaine Pajot bouwt reeds meer dan 30 jaar catamarans, zowel zeil- als motorjachtmodellen. Het dealernetwerk ontplooit zich en telt vandaag meer dan 50 verkooppunten over de hele wereld.

Voor Marina Yachting Center vormt Fontaine Pajot een mooie aanvulling op hun gamma Jeanneau en Prestige zeil- en motorjachten. Het DNA van de Fontaine Pajot catamarans ligt in de lijn van dit van Jeanneau en Prestige en biedt een optimale waarde voor het budget. Vandaag bouwt Fontaine Pajot meer dan 120 catamarans per jaar. Het is een van de grootste spelers op deze markt.

Fontaine Pajot is een erg actieve constructeur en onderscheidt zich door een verfijnde afwerking. De ruimte binnen zowel als op het dek is indrukwekkend. Het lichte gewicht en de strakke sandwich-rompconstructie zijn heel belangrijk om de stijfheid van de romp te verzekeren en de krachten van de wind om te zetten in snelheid. Tenslotte zorgen de grote zeiloppervlaktes en moderne zeilplannen voor opmerkelijk snelle catamarans die gemakkelijk te bedienen zijn van op een centrale stuurpositie.

De motorcatamarans zijn voorzien van hetzelfde DNA en onderscheiden zich van de concurrentie door andere rompen en een groter motorvermogen, zodat de snelheid veel groter is. De rompen worden specifiek als motorjacht ontworpen en hun autonomie is onovertroffen.

Marina Yachting is aanwezig op de stand van Fontaine Pajot  op het Cannes Yachting Festival van 8 tot 13 september 2015 en op Grand Pavois La Rochelle van 16 tot 21 september 2015

Meer informatie: www.marina-oostende.be www.fontaine-pajot.com

Foto: De nieuwe Fontaine Pajot 40, een design van architect Olivier Raccoupeau.

Gamma Fontaine Pajot

Zeilcatamarans

–          Mahe 37

–          New 40 (première Nautic Parijs 2015)

–          Lipari 41

–          Helia 44

–          Saba 50 (nieuw 2015)

–          Ipanema 58 (nieuw 2016)

–          Victoria 67

–          Taiti 80

Motorcatamarans

–          Motoryacht 37 (nieuw 2015)

–          Summerland 40 LC

–          Cumberland 47 LC

–          Queensland 55