Falcon Boats exclusief Benelux importeur van Zuid-Afrikaanse Falcon Rib’s

Falcon575Sinds begin 2015 is Falcon Boats uit Steenbergen de exclusieve importeur van de Zuid-Afrikaanse Falcon Rib’s voor Nederland, België en Luxemburg. De eerste container met boten van het Zuid-Afrikaanse familiebedrijf Falcon Inflatables arriveerde al in 2013 in Nederland. De geslaagde testperiode resulteerde in het officiële importeurschap.

Falcon Inflatables in Zuid Afrika produceert sinds 1985 jaarlijks vele honderden boten, die voldoen aan de meest extreme eisen voor de Zuid-Afrikaanse (kust)wateren. Om dit te toetsen, heeft het Zuid-Afrikaanse bedrijf zijn eigen testfaciliteit, de ‘Falcon River Estate’ aan de Breede River in de buurt van Swellendam. Alle modellen zijn het resultaat van 30 jaar ervaring, passie en oog voor detail in het productieproces. Ook nadat een model in productie wordt genomen, is Falcon Inflatables continu bezig met de optimalisatie en innovatie van de boten.

‘De Rib’s worden in Zuid-Afrika in de eigen fabriek door een zeer gekwalificeerd team en met behulp van de laatste technieken geproduceerd. Dat zie je terug aan de hoogwaardige kwaliteit”, aldus Arjen Maan, oprichter en eigenaar van Falcon Boats. De gebruikte materialen zijn grotendeels afkomstig uit Europa. De boten komen af fabriek in Steenbergen aan, waar ze verder worden afgebouwd door Falcon Boats. ‘Dat betekent dat we ze custom made kunnen indelen, naar de wensen van de klant”, aldus Maan.

‘Aangezien wij rechtstreeks aan de consument leveren, dus niet via een dealernetwerk, en dankzij lage overheadkosten zijn de Falcon Rib’s prijstechnisch gunstiger dan menig concurrerend merk.” Het assortiment bestaat uit zes modellen, variërend van de kleinste Falcon 450 tot de grootste Falcon 760 in de prijsklasse vanaf respectievelijk 4.950 euro tot 16.500 euro.

Betrouwbaarheid en veiligheid

Falcon Rib’s worden wereldwijd in meer dan 30 landen verkocht, waaronder aan overheidsinstanties, zoals politie en reddingsbrigades. Alle modellen zijn CE categorie C (kustwateren tot maximaal windkracht 6) gecertificeerd. Daarnaast voldoen ze allemaal al aan de nieuwe 2016 eisen van de Recreational Craft Directive (RCD), in 1996 door EU geïntroduceerd om minimale richtlijnen voor nieuwe boten te bepalen. Verder worden ze af fabriekl geleverd met een ISO 6185-C certificaat.

Achtergrond

Arjen Maan is zelf een fervent Rib-gebruiker. Zowel als schipper in dienst van een hulpverleningsorganisatie, als eigenaar van recreatieve Rib’s. Zo kwam hij bij het merk Falcon uit. ‘Ik zocht een goede RIB voor mezelf en kwam op het spoor van Falcon”, aldus Arjen Maan. ‘Om nu enkel voor mijn boot een container naar Nederland te laten varen, vond ik wat overdreven.” En dus vulde de ondernemer de overige ruimte met nog eens drie modellen. ‘Ik had ze heel snel verkocht, inclusief mijn eigen Rib. Ik ben vervolgens naar Zuid-Afrika afgereisd om persoonlijk een kijkje te nemen in de fabriek en kennis te maken met de mensen aldaar. Alles bij elkaar was dit zo’n positieve ervaring dat ik besloot om importeur voor de Benelux te worden.”

Voor meer informatie over Falcon Boats of de Falcon Rib’s surf naar www.falconboats.nl