Nieuwe Jeanneau 54, zeiljacht ontworpen voor elke levensstijl

Jean54_1_LRDe introductie van nieuwe zeiljachten draait al een tijdje op een laag pitje, maar dit najaar pakt Jeanneau uit met een nieuw en innovatief ontwerp. De Jeanneau 54 sluit aan bij een luxueuze en ontspannen levensstijl.

Daartoe werden tal van innovatieve oplossingen toegepast. Onder meer een VIP-kajuit, een ruime kuip en dito achterterras, inklapbare davit voor een eenvoudige manipulatie van de bijboot. Alles er op gericht om het leven tijdens het cruisen aangenaam en praktisch te maken.

De Jeanneau 54 is ontstaan uit de samenwerking tussen de architect Philippe Briand en designer Andrew Winch. Philippe Briand gaf romp en dek een slank en tijdloos profiel, goed voor een efficiënt vaargedrag. Andrew Winch zorgde voor de ergonomische details en koos voor hoogwaardige materialen die doen denken aan de wereld van een superjacht. Zodoende combineert de Jeanneau 54 vindingrijkheid en luxe aan boord.

Jean54_2Aan dek treffen we een zonnebed aan, geïntegreerd in het voordek met een inklapbare bimini, een rustige plek voor het lezen en ontspannen. De kuip zou zowat de langste in haar klasse zijn. Voor het reddingsvlot is een plaatsje achter de tafel voorzien en dit is in te zetten is zonder de spiegel te openen. Ligstoelen werden geïntegreerd in de kuip en tegen de opbouw en er is een ruime toegang tot het water via het achterterras, waar zelfs een ligstoel een plaatsje vindt. Geen gebrek aan opbergruimte in de diepe bakskisten. De lieren werden voor de stuurpositie geplaatst en alle lijnen worden van daaruit bediend waardoor de kuip vrij blijft.

Meerdere zeilplannen zijn beschikbaar waaruit blijkt dat de jacht kan worden aangepast aan alle programma’s en alle navigatie-gebieden. Alle functies zijn beschikbaar, van een zelfkerende fok tot een zogenaamde  kano-giek voor de vlotte opvang van het grootzeil. Voor optimale manoeuvreerbaarheid is 360°-docking verkrijgbaar met elektronische controle en draaiende POD.

Jean54_3In de eigenaarscabine met eigen badkamer heeft men zittend op het bed zicht op zee. Idem in de VIP-cabine met aparte douchecabine, die het toilet en de wastafel droog houdt. Aan de kaartentafel, voorwaarts gericht, heeft de navigator uitzicht naar buiten door de patrijspoorten in de romp.

Uitzonderlijk berging in de keuken met bakken onder de vloer, lange laden en ruimte voor toestellen van significante omvang, het brengt hetzelfde gemak als thuis voor het lange afstand cruisen.

Karakteristieken Jeanneau 54

Lengte over alles : 16,16 m

Romplengte: 15,75 m

Waterlijn: 14,25 m

Breedte: 4,92 m

Waterverplaatsing : 17,164 kg

Diepgang : 2,24 m (standaard) – 1,77 m (optie)

Zeiloppervlak : standaard 111 m2 (oprol) – klassiek 123 m²

Motor: Yanmar 75 pk / 55 kW Sail drive

Kajuiten: 2 / 3 / 4 / 5 / 6

Brandstoftank: 240 l / 480 l (optie)

Watertank:724 l / 964 l (optie)

CE Categorie : A14 / B15 / C16

Designers / Architecten: Philippe Briand Yacht Design – Andrew Winch Designs – Jeanneau Design

Verdeler: Marina Yachting Center, Oostende