Belgian Unified Sailing Team op Schelderegatta

In de marge van de Schelderegatta varen ook wel heel wat bekende en gekende boten mee, maar dan buiten wedstrijd. Daaronder enkele Belgische Tall Ships en één ervan is wel speciaal, namelijk de Antwerp Flyer.

Op deze grote zeilboot wordt naar aanleiding van Antwerpen Europese Sporthoofdstad 2013 en de Special Olympics Summer Games in 2014, een team klaargestoomd om deel te nemen aan diverse zeilwedstrijden met een bekroning om naar de speciale Olympische Spelen te kunnen gaan.

Dit team heet Unified Sailing en brengt mensen bij elkaar met en zonder intellectuele beperking. Door samen te trainen en te zeilen komt men tot een wederzijds begrip en vriendschap. Een basis om op sportief gebied hoog te kunnen scoren.

De gekende Flandria 16 La Pérouse is jaarlijks van de partij en heeft een 200-tal gasten aan boord om voor de Schelderegatta te supporteren Deze gasten komen meestal uit havenbedrijven en maken nu jaarlijks kennis met de Westerschelde en haar Schelderegatta.

Meer info op http://www.unifiedsailing.com