Bootonline.be, Watersportnieuws.be, de Classic zeiler, Moervaart Magazine… boeiend watersportnieuws gratis online


CoverClassic_MoervaartBootmagazine ondersteunt actief een aantal platformen die ervoor zorgen dat u steeds meer en beter watersportnieuws ter beschikking heeft. Naast Bootonline.be en Watersportnieuws.be, onze ‘zuster sites’ maken wij u graag attent op ‘de Classic zeiler’ en ‘Moervaart Magazine’. Al deze informatie is gratis integraal online te raadplegen.

Als algemene overzichtsite is er www.bootonline.be, een knooppunt van nautische informatie. Op deze site wordt een overzicht geboden van zowat alle nieuws uit de watersportsector in ons land en de buurlanden.  U krijgt in een paar zinnen het belangrijkste nieuws uit de sector. Zijn de nieuwtjes of berichten voor u interessant, dan klikt u gewoon door naar het volledige artikel op de site waar het is verschenen.

Bootonline.be brengt de informatie van tal van relevante sites samen. De lezer krijgt meteen een overzicht van het nieuws en selecteert daaruit wat voor hem van belang is.

LogoBootOnlineBeDagelijks worden tussen de 20 en de 30 berichten gepost. Dankzij Bootonline.be bent u steeds op de hoogte van wat er reilt en zeilt in de nautische wereld, zonder dat u tijd verliest op het web. www.bootonline.be.
Interesse in et sportieve en competitieve watersportgebeuren? Dan kan u terecht bij www.watersportnieuws.be. U vindt er de laatste updates over wedstrijden en competities, lokaal en internationaal.

LogoWSNWatersportnieuws.be wil de prestaties en verdiensten van onze atleten en teams in wedstrijden en regatta’s sterker onder de aandacht brengen.

“de Classic zeiler” is een e-magazine voor liefhebbers van klassieke zeiljachten en is gratis te downloaden vanaf de homepage www.oldsaltwatersport.nl.

Het magazine richt zich op liefhebbers van klassieke zeiljachten, ontworpen voor 1975, of een doorontwikkeling van het ontwerp. Lees de geïllustreerde beschrijvingen en geschiedenis van de jachten, hun verdere ontwikkeling en hedendaagse ervaringen van eigenaren en eigenarenorganisaties. Ook worden aansprekende watersportonderwerpen behandeld.

In de bibliotheek (onder “publicaties”) is een index opgenomen waarin alle tot nu toe  verschenen artikelen met editienummer zijn vermeld. Ook zijn in de bibliotheek  reeds verschenen edities als pdf gratis te downloaden.

Graag geven we een speciale vermelding aan het ‘Moervaart Magazine’ een driemaandelijks tijdschrift van de vzw Watersport Moervaart uit Wachtebeke. Dit blad weet een breed publiek te boeien omdat het niet alleen lokale informatie  brengt maar ook oog heeft voor alles wat watersportliefhebbers kan interesseren, van veiligheid over vaarbeleving tot historisch erfgoed. Dat alles in een vlotte mix gebracht, ruim geïllustreerd.

Het tijdschrift wordt in een gedrukte versie verzonden naar de leden van de vereniging maar is voor iedereen in een online versie te raadplegen. En zoals gezegd, dat levert boeiende lectuur op. Met goed geschreven verhalen over tochten en historische verhalen over materiaal en infrastructuur. Kortom een aanrader voor liefhebbers.

Editie Juli 2015 Moervaart Magazine

En dan is er nog Bootmagazine PLUS, dat is de gratis online bijlage van de gedrukte editie van Bootmagazine. Daarin wordt de inhoud van het eest recente nummer uitvoerig toegelicht en leest u een woord vooraf een opiniërende bijdrage van de redactie.

Als extra vindt u in elke editie de rubriek ‘Lekker langs kant en wal’ waarin besprekingen terug te vinden zijn van restaurants en eethuizen die op een of andere manier verbonden zijn met het water.

Bootmagazine PLUS kan u gratis lezen via de site www.bootmagazine.be