Voorjaarsbeurzen 2017, kalender en eerste resultaten

Bij Nautic Parijs komt het nieuws van de organisatoren zelf. In het verleden werd deze beurs georganiseerd door Reed Exhibitions met meer dan 500 evenementen in 41 landen in portefeuille. Volgend jaar zit de watersportbeurs aan de Porte de Versailles in Parijs daar niet meer bij. De organisatie werd overgenomen door de Federatie van de Franse Watersportindustrie (Fédération des Industries Nautiques), de Nautibel van Frankrijk zeg maar. Bestaat er niet zo een uitdrukking die zegt dat wanneer het regent in Parijs, het druppelt in Brussel (of Gent in dit geval…).

Boot Düsseldorf 2017 ontving een totaal van 242.000 bezoekers uit 70 landen. De exposanten hebben uitstekende verkoopcijfers gemeld.  Nederland, België, Zwitserland, Oostenrijk, Italië en Frankrijk zijn de belangrijkste landen van herkomst van de bezoekers. Het evenement bleek ook erg populair in Oost-Europese landen, Rusland in het bijzonder, dit jaar echter. Het aantal bezoekers op te starten 2017 uit het buitenland Aziatische landen was aanzienlijk hoger als goed.
Volgens de branchevereniging was de verkoop op de beurs van motorboten tot en met € 80.000,- zeer goed , terwijl de vraag naar luxe jachten groter was dan ooit tevoren ook.

Kalender Watersportbeurzen voorjaar 2017

22 t/m 29 januari Boot Düsseldorf Düsseldorf

10 t/m 15 februari Boot Holland Leeuwarden

11-13 en17- 19 februari Belgian Boatshow Gent

8 t/m 12 maart Hiswa Amsterdam Boat Show Amsterdam

25 t/m 28 mei Oostende voor anker Oostende

29 t/m 3 sep Hiswa te Water Amsterdam