Promodag Cadet op 31 mei 2015 Galgenweel, Antwerpen Linkeroever

Affiche-CadetPromoSmallDe Cadet is een kleine zwaardboot voor 2 kinderen van 7 tot 17 jaar en bijzonder geschikt voor beginnende wedstrijdzeilers. Om de klasse extra onder de aandacht te brengen en om jonge zeilers de kans te geven om kennis te maken met de mogelijkheden die de Cadet biedt, organiseert de Belgische klassenorganisatie een promodag op 31 mei 2015, van 13 tot 17 uur op het Galgenweel, Antwerpen Linkeroever aan de zeilclub RYCB.

De Cadet is een aanloopklasse, die voorbereidt op de Olympische zeilboten. Cadet-zeilers beginnen meestal als fokkenmaat op een leeftijd vanaf 8 jaar. Na te zijn doorgegroeid tot ervaren stuurman of -vrouw, moet men op de limietleeftijd van 17 jaar de klasse verlaten. In België omvat het Cadet-seizoen jaarlijks zo’n 30 wedstrijddagen en 20 trainingsdagen. Nieuwe cadet’s worden nu in polyester gebouwd. Wereldwijd varen er meer dan 8.000 stuks rond. Aangezien het cadetzeilen voor iedereen ‘eindig’ is bestaat er een tweedehandsmarkt in goede cadet boten.

De klasse is zowel nationaal als internationaal heel actief: de Cadet is de enige tweemansboot die internationaal, door ISA F, erkend is als zeilwedstrijdklasse voor de jeugd.

Wedstrijdboten ter beschikking

De Belgische Cadet klasse (BNCCA, de afkorting van Belgian National Cadet Class Association) biedt een zeer toegankelijke manier om kinderen de kans te geven om met wedstrijdzeilen te starten: de nationale klasse stelt wedstrijdboten ter beschikking tegen een kleine vergoeding, zonder dat je meteen moet investeren in de aanschaf van een boot.

Internationale klassenorganisatie: International Cadet Class

De Belgische Cadet klasse: BNCCA – Belgian National Cadet Class Association