Nieuwe look, verbetering en nieuwe introducties in Mercury Marine’s buitenboordgamma

Mercury Marine heeft op de internationale watersportbeurzen voor de start van het vaarseizoen tal van nieuwigheden gepresenteerd op vlak van buitenboordmotoren. Meest in het oog springend was de nieuwe merkboodschap en wereldwijde reclamecampagne gericht op een betere watersport beleving en met  als thema “Go Boldly”. De campagne ‘Go Boldly’ boezemt vertrouwen in en omvat het hoge niveau van beleving en dynamiek rond het merk Mercury. Die campagne wordt begeleid door een indrukwekkende video die zijn rol als smaakmaker overtuigend waar maakt.

We zetten de innovaties in het buitenboordgamma voor dit voorjaar ze even op een rijtje:

–          Verbeterde FourStroke-buitenboordmotoren van 40, 50 en 60 pk

–          Nieuwe look voor Mercury 8 en 9.9 pk buitenboordmotoren

–          Lancering  115 Pro XS FourStroke-buitenboordmotor

–          Introductie SeaPro FourStroke-buitenboordmotoren met vermogens van 40 en 60 pk

 

Verbeterde FourStroke-buitenboordmotoren van 40, 50 en 60 pk

De verbeteringen aan Mercury Marines FourStroke-buitenboordmotoren EFI 3-cilinder (747 cc) van 30 – 40 pk en EFI 4-cilinder (995 cc) van 40, 50, en 60 pk zorgen voor een vereenvoudigen het onderhoud, verlengen de levensduur van de motor en maken het varen gemakkelijker door de beschikbaarheid van meer digitale informatie.
Zo werd de Smart Craft-functionaliteit uitgebreid om meer digitale informatie voor de bestuurder beschikbaar te maken. De snelheid van de boot, de digitale trim, het brandstofpeil en water-in-brandstofgegevens kunnen nu worden bekeken met behulp van Smart Craft-meters. Ook het elektrische systeem werd vernieuwd om een Active Trim-installatie mogelijk te maken.

MM_Active-Trim_Lifestyle_3_LRActive Trim is ideaal voor zowel beginnende schippers als doorgewinterde booteigenaars. Het automatische trimsysteem vereenvoudigt de besturing van de boot, verbetert de prestaties van de motor en verlaagt de brandstofkosten. Nieuwe schippers zijn onmiddellijk in staat om de motor van hun boot correct te trimmen zonder een lange leercurve en ervaren booteigenaars kunnen profijt halen uit de perfecte automatische trim zonder dat ze deze voortdurend hoeven te controleren en aan te passen bij snelheidsveranderingen van de boot of in bochten.

 

Nieuwe look voor Mercury 8 en 9.9 pk buitenboordmotoren

FS_9-9CT_Port_SideProf_LRDe Mercury 8 en 9.9 pk buitenboordmotoren van Mercury Marine krijgen een nieuwe look met een eigentijds en futuristisch design dat aansluit bij de styling voor Mercury’s assortiment van FourStroke-buitenboordmotoren.
Naast de nieuwe styling zorgt een verfijnd brandstofsysteem voor een consistente, simpele en betrouwbare kwaliteit en werking bij het starten. De ingenieurs van Mercury hebben ook verbeteringen aangebracht aan de koudestartprocedure door middel van een ingebouwd driestandenchokesysteem en een aangepaste ontstekingstiming voor een verbeterde werking bij langzaam varen.

 

Lancering  115 Pro XS FourStroke-buitenboordmotor

115-ProXS_FS_FreshWater_LakeButteDesMorts-26_LRMercury Marine lanceerde de 115 Pro XS FourStroke-buitenboordmotor op de International Boat Show in Miami. Die is gebaseerd is op de populaire Mercury 115 FourStroke, levert beduidend betere prestaties dan alle andere krachtige buitenboordmotoren van 115 pk die momenteel verkrijgbaar zijn. De nieuwe 115 Pro XS is 8 kg lichter dan de tweetaktmotor die hij vervangt en 9 kg lichter dan grootste concurrerende motor van 115 pk. De cylinderinhoud van 2,1 l is de hoogste in zijn klasse.
Deze onfeilbare combinatie zorgt voor een hoger koppel, betere prestaties en een grotere duurzaamheid.

 

Introductie SeaPro FourStroke-buitenboordmotoren met vermogens van 40 en 60 pk

De nieuwe SeaPro FourStroke-motoren van 40 en 60 pk zijn ontworpen om langer mee te gaan, met behoud van het vermogen en de prestaties die nodig zijn om de klus te klaren. Ze bezitten verbeterde eigenschappen en zijn gebouwd voor lange uren in een agressieve zoutwateromgeving.
Deze nieuwe SeaPro-modellen zijn motoren met een robuuste hoge cilinderinhoud en licht gewicht ontwerp, die de prestaties leveren die commerciële gebruikers verwachten. Uit testen blijkt dat ze tot drie keer langer meegaan dan motoren voor pleziervaartuigen.
De nieuwe SeaPro-motoren zijn tevens voorzien van diverse verbeteringen aan de motor met het oog op meer duurzaamheid en betrouwbaarheid, zoals een brandstofpomp voor commercieel gebruik, een borgring voor de vliegwielmagneten, meer duurzame bovenste motorrubbers, een roestvrijstalen thermostaat en een verbeterde drukgevuld trimsysteem (op bepaalde modellen).

De SeaPro FourStroke-motoren van 40 en 60 pk zullen medio 2016 wereldwijd verkrijgbaar zijn.

Meer informatie: Mercury Marine Europe

https://www.mercurymarine.com/nl/europe/