Solaris Groep neemt CNB over

CNB-jachtbouwers wordt onderdeel van Solaris Yachts. Deze twee toonaangevende merken hebben samen 80 jaar ervaring. Ze hebben besloten hun erfgoed van kennis te bundelen.

 Sinds 1974 zet Solaris Yachts nieuwe maatstaven in de sector van performance cruisers. De grote en krachtige rompen van Solaris Yachts passen bij elegante, klassieke en tijdloze indelingen. Het zijn moderne en snelle zeilboten voor zeil- en wedstrijdliefhebbers die vooral plezier zoeken in het persoonlijk besturen van hun boot.

Foto: CNB Yachts

 Sinds de oprichting meer dan 30 jaar geleden, heeft CNB jachtbouwers een positie opgebouwd voor het maken van eenmalige modellen en deze knowhow vervolgens aan te passen aan semi-custom jachten. Als marktleider met de CNB 76 en CNB 66, is CNB sterk gefocust op de combinatie van  zeewaardigheid enstijl, zo is het panoramadak van Philippe Briand de iconische handtekening van de werf geworden.

Er loopt een overgangsperiode tot 2022 om toekomstige leveringen te vergemakkelijken en Solaris in staat te stellen de productie geleidelijk te integreren.

Vanaf 2022 zal de productie van CNB 66 en CNB 76 geleidelijk overgaan naar de Solaris-site, ongeveer 20 km van Monfalcone.

 Deze twee complementaire merken, aangestuurd door dezelfde werf, zullen hun eigen koers blijven uitzetten.