Nieuwe Breehorn 31 op basis aangepaste mal Victoire 933

Breehorn31tewaterBegin dit jaar werden de mallen van de Victoire 933 aangekocht door Breehorn. Na een paar fikse ingrepen aan de romp, zoals het verwijderen van de scheg en veranderen van de romp-dek verbinding, is de eerste Breehorn 31 een feit.

Op de werf in Woudsend is afgelopen winter, naast de bouw van de bestaande producten, hard gewerkt aan de Breehorn 31. Er is gekozen om de boot van binnen een klein beetje te moderniseren, een soort facelift. Zo is er een rustig, kwartiers, teak in het interieur verwerkt en zijn er minder lijsten en latjes gebruikt. De bestaande layout met de dubbele achterkooi en toilet aan de stuurboord achterzijde is wel gehandhaafd. De romp en het dek zijn nu in sandwich vervaardigd met polyester van hoge kwaliteit en het nieuwe balansroer is gelagerd in rollagers.

De boot heeft inmiddels haar maidentrip gemaakt en zeilt fantastisch, met stuureigenschappen die bijna aanvoelen als op een open bootje. De boot is te bezichtigen op de werf, 5 oktober a.s. is er een open dag op de werf.

Meer informatie www.breehorn.nl