‘Open Zeildagen’ voor iedereen

OpenZeildagZes partners slaan de handen in elkaar om voor de eerste keer in West-Vlaanderen ‘Open Zeildagen’ te organiseren: een gratis kennismaking met het zeilen samen met gezinsleden en/of vrienden. Er worden extra inspanningen geleverd om mensen MET EEN BEPERKING te laten deelnemen. Deze zeildagen zijn dus inclusief: iedereen is welkom, zowel mensen met als zonder beperking, want zeilen is mogelijk voor iedereen!
Er zijn aangepaste boten (Hansa, Laser, Nacra,…) voorzien zodat iedereen het water op kan en de absolute vrijheid kan opzoeken in een zeilboot. Er is ook de mogelijkheid om te strandzeilen. Daarnaast wordt er ook een testvaart met Trimarans georganiseerd: een unieke mogelijkheid om eens plaats te nemen in dergelijke zeilboten. Deze sportieve hoogdag wordt afgerond met een barbecue voor alle deelnemers en sympathisanten.

Op zaterdag 13 september 2014 vindt de eerste Open Zeildag plaats nabij het beachhouse van Anemos-VVW Heist aan de Zeedijk ter hoogte van de Anemonenlaan in Knokke-Heist.
Op zaterdag 4 oktober 2014 wordt dit unieke concept nog eens herhaald door de Brugse Zeil- en Yachtclub aan de Lodewijk Coiseaukaai 13 in Brugge.

Door hen te laten kennismaken met de zeilsport en de unieke beleving die deze sport biedt willen de organiserende partners meer personen, met of zonder beperking, in beweging brengen en aan het sporten krijgen. De krachten worden gebundeld om de zeilsport voor iedereen toegankelijk te maken, ook voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking.
Anderzijds willen de initiatiefnemers met deze Open Zeildagen reguliere watersportverenigingen en zeilscholen stimuleren om een G-werking uit te bouwen. Want nu al wordt vastgesteld dat meer en meer Vlaamse watersportverenigingen worden meegesleurd in het enthousiasme en interesse tonen om een G-zeilwerking op te starten.
De 6 organisaties die dit unieke evenement mogelijk maken zijn:
 Anemos – VVW Heist
 Brugse Zeil-en Yachtclub (BZYC)
 Sailability Vlaanderen
 Parantee
 Vlaamse Yachting Federatie (VYF)
 Provincie West-Vlaanderen
Voor meer informatie en inschrijvingen kunt u terecht op
www.west-vlaanderen.be/genieten/sport/openzeildagen