Website ‘Propeller selector’ van Mercury

donderdag 5 april 2012 – (lvd) – Het belang van de juiste propeller voor de boot wordt vaak onderschat. Of je nu een professionele waterskiër bent of een weekendvisser, de propeller maakt het verschil. Sinds jaren is Mercury wereldleider in het ontwikkelen en produceren van propellers.

 

 

Technologieën als Flo Torq, X7 Alloy en PVS (Performance Vent System) zorgen ervoor dat Mercury voortdurend best-in-class propellers levert voor diverse toepassingen. Recent werd nog de nieuwe Spitfire propeller gelanceerd. De eerste 4-blads aluminium propeller voor buitenboordmotoren van 25pk tot en met 125pk.

Mercury Marine heeft nu de Propeller Selector ontwikkeld om het de eindgebruiker makkelijker te maken om de juiste propeller te kiezen voor haar of zijn boot.

Deze on-line tool leidt de gebruiker door een aantal stappen om uiteindelijk een aantal propellers voor te stellen. Het type boot, de verwachtingen (wil je snel varen of heb je veel kracht nodig om een skiër uit het water te trekken), de motor ….. moeten worden ingevuld om het resultaat te verkrijgen.

De Propeller Selector beperkt zich niet alleen tot Mercury motoren, men kan ook de juiste propeller berekenen voor concurrerende merken zoals Yamaha, Suzuki en Honda.

De Propeller Selector is beschikbaar in acht talen, echter nog niet in het Nederlands en staat online op de Mercury Marine website.