Boot Sophie-Jane wint auto Schelderegatta

Bij de 12e editie van de Schelderegatta hadden de organisatoren voor een primeur gezorgd. Voor het eerst was een auto te winnen bij een zeilwedstrijd. Een Fiat 500 met alles erop en eraan werd uitgebreid geshowd tijdens verschillende watersportevenementen voorafgaand aan de regatta.

De auto werd bij lottrekking toegewezen na aankomst onder de deelnemende boten. De winnaar van de auto FIAT 500 bij de 12e editie van de Schelderegatta op 28 juni 2014 werd Frank Verhoeven van de boot SOPHIE-JANE, een Harland-Wolf sloep. Frank Verhoeven is lid van VPF via Sodipa Watersport.

Voor de ‘petite histoire’, Sophie-Jane werd 18de in CR 3-4 klasse. Dat was de laatste plaats van de boten die de wedstrijd voleindigden in deze klasse. Wat toch maar eens bewijst dat de laatsten soms ook de eersten kunnen zijn.