‘Racen’ tegen de pakjesboot van Sinterklaas

De Waterkampioen van de ANWB organiseert voor het eerst de Sinterklaas Zeilrace, een virtuele zeilrace van Valencia naar Delfzijl. De virtual regatta start op maandag 25 november om 20.00 uur op het moment dat de pakjesboot uit de haven van Valencia vertrekt. De zeilwedstrijd duurt tot woensdag 4 december ’s avonds als de boot in de haven van Delfzijl aankomt. Er wordt ‘gevaren’ onder de actuele weersomstandigheden en met identieke boten.

Onderweg verliest de pakjesboot cadeautjes die garant staan voor leuke prijzen. Zo kunnen er complete zeilpakken, verrekijkers, gps-systemen en andere zeilgadgets uit zee worden opgepikt. Maar de eerste die finisht in Delfzijl wint een begerenswaardige prijs, namelijk een plaats als gast-navigator aan boord van de Saffier Nitro tijdens de North Sea Regatta 2014. De Saffier Nitro is één van de topboten van Nederland in de hoogste klasse. Het wordt dus een kwestie van tactiek: vaart de zeiler achter de stoomboot aan of wil hij in 2014 aan boord zitten van de Saffier Nitro?

Sinterklaas zette afgelopen zaterdag voet aan wal in Nederland in de stad Groningen. De pakjesboten kunnen pas vertrekken als duidelijk is wat de kinderen allemaal op hun verlanglijsten hebben staan.

De Waterkampioen, het watersportmagzine van de ANWB, werkt voor de Sinterklaas Zeilrace samen met Dekker Watersport en Virtual Regatta. Dit laatste bedrijf maakt naam met dit soort computerspellen. Zo ontwikkelde zij de virtuele mogelijkheid te racen met de Volvo Ocean Race en de Round the World Race. Aan de laatste evenement deden wereldwijd 500.000 ‘zeilers’ mee.

Voor meer informatie én gratis inschrijven kijk op: http://sinterklaas.virtualregatta.com/index_sinterklaas2013.php