Tarievenslag najaarsbeurzen in Nederland

De exposanten krijgen een structurele korting van 15 procent aangeboden op de tarieven voor standruimte en ligplaatsen voor de komende HISWA te water in Amsterdam. De korting is een antwoord op de economische crisis, die ook sommige jachtbouwers en importeurs parten speelt, stelt organisator HISWA Multimedia. Maar de korting duikt niet toevallig op, een paar dagen nadat de ANWB een ‘laagdrempelige’ watersportbeurs aankondigde.

 

Deze korting komt bovenop de vroegboekkorting (15 procent) die tot en met 31 maart jl. gold en de korting voor leden van HISWA Vereniging (15 procent). Daarnaast introduceert HISWA te water een extra volumekorting, afhankelijk van het totaal aantal deelnemende boten aan de bootshow.
Voor veel exposanten kunnen de kortingen al snel oplopen tot 30 en in sommige gevallen zelfs tot wel 60 procent, stellen de organisatoren. Als dat geen stevige kortingen zijn.

Ook de toegangskaarten die exposanten ter beschikking stellen van hun gasten worden in prijs verlaagd. Hierdoor wordt het voor exposanten een stuk voordeliger hun relaties en potentiële klanten voor de beurs uit te nodigen. Ook werd het gratis parkeren voor exposanten geïntroduceerd.

Blijkbaar komen de organsiatoren in Nederland een ietsje vlugger tot inzicht dan in België. De ondernemers in de watersportsector zijn geen citroenen die men naar hartelust kan uitpersen. Maar hoe kunnen organisatoren die impliciet toegeven dat ze in het verleden misbruik gemaakt hebben van hun exposanten, opnieuw het vertrouwen winnen?

Op dit moment hebben exposanten al met 200 boten ingeschreven en de verwachting is dat dit aantal door de tariefsverlaging snel zal oplopen.

De HISWA te water wordt dit jaar voor het eerst op de NDSM-werf in Amsterdam gehouden en vindt plaats van dinsdag 4 tot en met zondag 9 september 2012. Openingstijden zijn dagelijks van 11.00 tot 19.00 uur. Meer informatie over de HISWA te water 2012 is te vinden op hiswatewater.nl.