NIeuwe generatie Evinrude E-TEC buitenboordmotoren

EvinrudeNew_SmallDe eerste generatie Evinrude E-TEC motoren dateert van 2003. Na tien jaar spreekt BRP, het bedrijf verantwoordelijk voor de ontwikkeling, productie en distributie van dit merk, van een nieuwe doorbraak.
De G2 buitenboordmotoren overtreffen de geldende normen van buitenboordmotoren  op meerdere vlakken.

De uitstoot zou 75 procent lager liggen, de brandstofefficiëntie, het verbruik dus, zou 15 procent minder zijn en het koppel 20  procent hoger liggen dan de gangbare 4-takt motoren op de markt.
De eerste Evinrude motoren van de tweede generatie zijn dit najaar leverbaar. Hun opmerkelijk design valt te personaliseren en het volledige gamma zal zich uitstrekken van 3,5 tot 300 pk zodat voor elke bootbehoefte een type beschikbaar wordt. Digitale controle werd geïntegreerd in al deze nieuwe types.

BRP biedt voor zijn nieuwe generatie een 5-5-5 garantie, een cijfer combinatie die staat voor 5 jaar waarborg op de motor, 5 jaar waarborg op corrosie en 500 uur waarborg zonder dealer onderhoud. Dat alles moet leiden tot de rumste tijd op het water.

Nieuw is ook een speciale serie van de buitenboordmotor om pontons voort te stuwen, de ‘Pontoon serie’ biedt een gereduceerd trillingsniveau en een aangepaste overbrenging.

Met deze nieuwe generatie Evinrude motoren wil BRP de kaart van duurzaamheid en ecologisch bewustzijn volledig uitspelen. Volgens de producent nemen zij met deze aanpak een voorsprong van meer dan 10 jaar op de ‘clean air’ standaarden van het Amerikaanse Environmental Protection Agency (EPA).

Later dit najaar gaat een team van Bootmagazine deze nieuwe buitenboordmotoren testen op het Italiaanse Lago Maggiore. Een verslag van onze bevindingen leest u in de volgende editie van ons print magazine.