‘Stand Up Paddle’ wedstrijd door Parijs

 De doortocht van Parijs van de ‘Stand Up Paddle’ wedstrijd op 9 december 2012 is een evenement waarmee de watersportbeurs Nautic (8 tot 16 december, Porte de Versailles) de aandacht wil trekken. De inschrijving staat open voor 200 deelnemers, waarvan reeds de helft is ingevuld.

‘Stand Up Paddle’ is volop in ontwikkeling. Rechtstaand op een soort surfplank beweegt de sporter zich voort met een paddel.

Nautic maakt van de doortocht door Parijs meteen een van de eerste internationale wedstrijden voor deze sportdiscipline, opgedeeld in twee categorieën, liefhebbers en professionals. Het belooft alvast aparte beelden op te leveren met de Eifeltoren en de Parijse bruggen als decor.

De start wordt ’s morgens vroeg gegeven voor de Nationale Bibliotheek en de aankomst is voorzien aan de ‘Quai de Javel’. Nieuw dit jaar is, naast het dubbel aantal toegelaten deelnemers, de parcourswijziging vor de profs. Die moeten het Île Saint Louis ronden.

De beste specialisten hebben hun deelname verzekerd, met onder meer de Kai Lenny, wereldkampioen Stand Up in de golven en de legendarisch Robby Nash.

Tijdens Nautic heeft dan op het indoor bassin van de beurs het tweede deel van de wedstrijd plaats, een gechronometreerde Stand Up ‘spurt’ .

Inschrijven kan nog, maar wees er vlug bij want de helft van de plaatsen is reeds bezet.