Bestewind 50 ‘Kooi Aap’ winnaar Colin Archer Memorial Race 2012

Een zonnetje, prachtige Hollandse luchten en een stevige bries waren de ideale weerselementen voor de start van de 16e Colin Archer Memorial Race. Veel publiek was zaterdagmiddag naar Lauwersoog gekomen om de ruim 70 schepen uit te zwaaien. Einddoel: Larvik, Noorwegen.

 

De Bestewind 50 ‘Kooi Aap’ was ingedeeld in de vrije klasse, samen met een andere Bestewind 50, de ‘Abel T’ en nog 9 andere jachten tot 15 meter.

Om 17:10 viel het startschot voor hun groep, en dankzij een prima positie vlak voor de start was de Kooi Aap als één van de eersten over de startlijn.

 

Slechts na 30 minuten had de vijfkoppige crew de rest van het wedstrijdveld –inclusief de jachten die een groep eerder starten- al ingehaald. In de eerste nacht werd zelfs een topsnelheid gemeten op het log van 13.4 knopen.

Na een prachtige tocht kwam de Kooi Aap precies 44 uur en 44 minuten na start de haven Stavern, nabij Larvik, binnenlopen.

 De crew bestond Eeuwe Kooi, eigenaar van K&M Yachtbuilders en Bestewind bv, Edwin Luijf, jachtontwerper bij de wereldberoemde Naval Architects Dykstra & Partners, Tristian Kielstra, projectleider voor de Bestewind jachten, de eigenaar van de aluminium Stadtship 56 ‘Merrimac’ en een goede zeilvriend van de werf. Deze mannen hebben een geweldige prestatie geleverd, en het thuisfront was dan ook erg betrokken via social media als Twitter en Facebook om ze aan te moedigen en te feliciteren met hun prachtige prestatie. Zoals we in Friesland zeggen; “Wy binne grutsk op jim!”

www.kmy.nl