Podium voor Belgische teams op Wereldkampioenschap Endurance 2012 in Old Riga

Zilver en brons voor de Belgen voor het tweede jaar op rij in het “World Championship 2012 Endurance Pneumatics” in Class 1.
Het wereldkampioenschap is een endurance race van 12 uur, normaal met 4 piloten die ombeurten racen (3 is toegelaten maar het minimum), maximum racetijd per piloot: 2 uur aan een stuk, de laps gedaan na die twee uur tellen niet mee. Maximum 200 liter benzine per tankbeurt.

Channel 16 in actie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Start om 11 uur in de voormiddag. Het circuit is een grote driehoek met een praktisch 360° bocht die heel wat kunst en vliegwerk vraagt, een 90° bocht en dan een gemakkelijkere bocht, ongeveer 2km lang en met 28 boten, zeer druk, het is voortdurend rondkijken naar andere boten, motor op en neertrimmen voor de bochten, kleine bootjes vermijden, ja je bent wel bezig.

Om 11uur ’s avonds worden we afgevlagd, we vaarden 998 km, in 12 uur tijd met 3 piloten, gemiddelde snelheid 83 km/h. Voor ons Well Done. Vermoeid, leeg maar voldaan naar het hotel om daar om 1 uur ’s nachts nog iets te eten en dan snel te gaan slapen, De ceremonie is morgen in de namiddag dus even tijd om te recupereren.

Zondag 1 juli 2012, 17 uur, ceremonie. We zijn met ons team tweede, zilver, het Russische Red Star won. Een geweldig team met uitgebreide back up en een fantastische boot, daarvan verliezen is niet erg.

Onze collega’s van Flanders Offshore Racing van Brugge Marine Center met de Belgisch en Nederlandse vrienden zijn derde, zelfde stand en positie als vorig jaar.

Nadien nog het verbroederingsfeest met de andere deelnemers, twaalf nationaliteiten, Russen, Letten, Esten, Belgen Nederlanders, een Canadees, een Oezbeek, Hongaren, Belarus, Armenië, Polen, Een bont gezelschap met maar 1 passie, powerboatracen, waar vind je nog een beter gezelschap.

Marine Technics Racing Team: Zilveren medaille in Class 1

Piloten: -Neels Jean-Pierre (B)

-Neels Amoury (B)

-Vandamme Thomas (B)

Flanders Offshore Racing: Bronzen Medaille in Class 1

Piloten: -Deraedt Kris (B)

-Derksen Gert-Jan (NL)

-Smessaert Paul (NL)