Twee top-10 plaatsen op de Lanzarote International Regatta

49erFX-team Isaura Maenhaut en Anouk Geurts werden 7de en veroverden het laatste ticket voor de Olympische Spelen. 49er-team Yannick Lefèbvre en Tom Pelsmaekers werden 10de en misten hun Olympische selectie.

In Lanzarote werd van 21 tot en met 26 maart de Olympische selectiewedstrijd gevaren voor de 49er en 49erFX. Voor Afrika en Europa waren hier de laatste continentale tickets te verdienen.

Mastbreuk Lefèbvre – Pelsmaekers

In de 49er klasse zeilden Yannick Lefèbvre en Tom Pelsmaekers een sterke wedstrijd, met winst in race drie en race 14. Helaas kapseisden Yannick en Tom in race 11 en braken hun mast. Hierdoor konden ze niet starten in race 12 en kregen het maximum aantal punten. Tijdens de medal race kwamen Yannick en Tom als 9de over de finish en eindigen zo 10de in de eindstand. Aan de start van de medal race waren de Ieren met 24 punten voorsprong al zeker van hun Olympisch ticket, zij zouden uiteindelijk als 3de eindigen. Het goud was voor het Spaanse 49er-team, gevolgd door de Denen.

Maenhaut – Geurts naar Tokio

Het Belgische 49erFX-team Isaura Maenhaut (Merelbeke) met Anouk Geurts (Schoten) was al voor de start van de medal race zeker van hun Olympische kwalificatie. Met een voorsprong van 32 punten, kon het Kroatische team hen niet meer inhalen. Met een 4de plaats in de medal race en werden Isaura en Anouk 7de in de eindstand. Het goud was voor Brazilië.

In plaats van Parijs 2024 mogen Isaura en Anouk deze zomer al hun koffers pakken naar Tokio. Het jonge zeilteam begon pas eind 2018 samen in de 49erFX te varen, hiervoor maakten ze deel uit van twee Nacra17 teams. Meer informatie en hun recente resultaten zijn te vinden op: https://topsport.wwsv.be

Resultaten Olympische Selectiewedstrijd Lanzarote

Resultaten:http://lanzarotewinterseries.com/international/resultados.php