Zink mee met de Titanic

100 jaar na het vergaan van de Titanic lanceert SmartGames de digitale versie van het gelijknamige populaire logische denkspel. De ondergang van de Titanic  kan u mee beleven door vandaag al te spelen op de website SmartGames.eu. Maar er werd eveneens een app van het spel ontwikkeld voor Android en iPhone / iPad.

 

 

De hersenbreker Titanic geldt al enkele jaren als één van de meest populaire spellen uit het SmartGames-gamma. Naar aanleiding van de 100-jarige herdenking van het zinken van de Titanic, ontwikkelde SmartGames een digitale versie van het spel en besliste dit gratis beschikbaar te stellen voor alle liefhebbers van het genre!

 De bedoeling van het spel ‘Titanic’ is de boten zo te bewegen dat alle drenkelingen erin kunnen klimmen. Een langsvarende sloep betekent voor een drenkeling sowieso instappen. Het is dan ook vooral dít element dat in de online versie een stapje voor heeft op het spel IRL, aangezien het onmogelijk is per ongeluk vals te spelen. Van zodra een bootje volzet is, gaat het voor anker en vormt het een onbeweeglijk obstakel voor eventuele verdere reddingsoperaties.

De 100-jarige herdenking was voor SmartGames het ideale moment om voor het eerst een digitale versie te introduceren. Alle elementen die het bestaande spel zo sterk maken, werden ook in de digitale versie geïntegreerd. Het medium geeft ook de mogelijkheid extra aandacht te kunnen besteden aan geanimeerde graphics. SmartGames stelt de game tijdelijk gratis beschikbaar, voorzien van 21 startposities/opdrachten, verdeeld over 4 moeilijkheidsgraden. Het is nog niet zeker of er op termijn extra levels ontwikkeld zullen worden.

De game werd ontwikkeld als app voor Android en Apple (iPhone en iPad) maar zal ook gewoon online te spelen zijn op het platform www.smartgames.eu.

Het bordspel is standaard voorzien van 48 startposities/opdrachten variërend van heel makkelijk (speelbaar voor kinderen vanaf 8 jaar) tot extreem moeilijk. Meer info op www.smartgames