Jachthaven Emblem mogelijk betrokken bij moorden…

En waarschijnlijk ook de Jachthaven van Nieuwpoort.

We vernemen dat politiecommissaris Bruno Somers gelast is met het onderzoek en wordt hiervoor bijgestaan door hoofdinspecteur Paul De Winter. Het dossier kreeg de naam van ’De Netemoorden’ omdat een lijk werd opgevist bij de sluis van Viersel op het Netekanaal.

Dit alles wordt verwoord in een boek “De Netemoorden” van de schrijver Ludo Geluykens die hiermee aan zijn vijftiende boek is in de reeks “Somers en De Winter”.

Op de achterflap van het boek lezen we:

Ronny De Laet, Marc Van Den Branden en Danny Van Vaerenbergh hebben alle drie een eigen bedrijf. Met de winsten van hun bedrijven hebben ze samen twee jachten gekocht. De DAMARO I, die in de jachthaven van Emblem ligt en de DAMARO II die in Nieuwpoort ligt. Wanneer er op de Nete, aan de sluis in Viersel, een lijk uit het water gehaald wordt blijkt dat het lichaam van Tamara, de vrouw van Jan Janssen, te zijn. Jan Janssen, die een transportbedrijf heeft, is op dat ogenblik met zijn vrachtwagen op weg in Duitsland. Wanneer later op het strand in De Panne het lichaam wordt gevonden van Bart Van Winckel uit Lier, blijkt ook hij verdronken te zijn. Somers en De Winter gaan op zoek naar een mogelijk verband tussen de twee verdronken personen uit Lier. Al snel blijkt dat het leven op de jachten niet allemaal rozengeur en maneschijn is.”

De auteur Ludo Geluykens

Ludo Geluykens schrijft politiethrillers met als hoofdpersonages commissaris Bruno Somers en hoofdinspecteur Paul De Winter.

De verhalen vertrekken allemaal vanuit het politiekantoor aan het Paradeplein in Lier. In alle verhalen zit ook een link naar Antwerpen. Verder spelen de verhalen over gans België. Het zijn spannende verhalen met een vleugje humor.

“De Netemoorden”, is het 15e boek in de reeks “Somers en De Winter.” Zoals steeds spelen Ranst en Lier ook nu weer een hoofdrol in het nieuw boek.

De auteur zegt zijn inspiratie meestal te halen uit het dagelijkse leven, de krant, televisie, de dingen die rondom ons zoal gebeuren, zijn levenservaringen als het ware.

De inspiratie voor dit boek

De auteur aan het woord:

“Enkele jaren geleden waren we met vrienden aan het varen met hun jacht op de Dender in de omgeving van Geraardsbergen. De schipper vroeg of ik eens wilde overnemen aan het roer. Natuurlijk wilde ik dat wel. Nu is de Dender een kronkelende rivier met veel scherpe bochten.

Op de Dender – ophaalbrug Acren – © Georges Janssens

Het duurde dus wel even voor ik het besturen van het jacht ‘onder de knie’ had. Maar eens je het roer onder controle hebt is het een heerlijk gevoel. Het water geeft je een bepaalde rust. Nadat de schipper het roer terug had overgenomen gingen we aan wal en genoten we van een gezellig etentje. Tijdens dat etentje dacht ik, hier moet ik iets mee doen.

Wanneer we dan enkele weken later aan het wandelen waren aan de jachthaven van Emblem en iets gingen drinken in Den Daawer, het clubhuis van de jachthaven, viel de puzzel in elkaar. De prachtige omgeving van het haventje in Emblem, de kronkelende Nete, een koppeltje op een jacht dat passeerde… en later een terrasje bij Het Boothuys (VVW Kempen jachthaven Massenhoven) in Massenhoven.

Ik dacht zo’n tochtje van de jachthaven van Emblem naar Het Boothuys (VVW Kempen jachthaven Massenhoven), dat zou ik ook wel eens willen doen. Toen ben ik beginnen schrijven en zo is ‘De Netemoorden’ ontstaan.

Dat tochtje van de jachthaven van Emblem naar VVW Kempen jachthaven Massenhoven, dat moet er nu deze zomer toch eens van gaan komen.

Het boek

Paperback van 284 bladzijden
14,8 x 21,2 x 2,5 cm – 340 gram
ISBN 9789490660215
Eur 20.00
Auteur Ludo Geluykens
Uitgeverij Leesgenot
Te bestellen bij uw gewone boekhandel of rechtstreeks bij de auteur: https://www.ludogeluykens.be/.

Signeersessies

 Jachthaven Massenhoven © Georges Janssens


– zaterdag 16 maart 2024 van 13u30 tot 16u30
in VVW Kempen jachthaven Massenhoven, Robert Orlentstraat 1 2240 Massenhoven.
Naast het Albertkanaal.
Deze mooie plek komt ook voor in het boek.

– 30 maart 2024 van 13u30 tot 16u30
op Den Daawer, het schip waarin het clubhuis van de jachthaven gevestigd is, in de jachthaven van Emblem, Liersesteenweg (Kanaaldijk) 141
Op een zijarm van het Netekanaal.
Hier kan je rondwandelen in de prachtige omgeving waar het verhaal van ‘De Netemoorden’ zich afspeelt.

Jachthaven Emblem – © Georges Janssens