Swann 58, comfort én race potentieel

De Swann 58  is gelijktijdig ontworpen met het kleinere zusje, deSwan 48 die in 2019 aan het publiek werd gepresenteerd. Het volgt hetzelfde bewezen en succesvolle design concept; krachtig, goed uitgebalanceerd en zeewaardig. De Swann 58 is een echte ‘Blue Water’ jacht bedoeld om in alle comfort overal in de wereld te varen. De uiteindelijke lengte werd bepaald na een grondige studie van het interieur volume. Dit nieuwe model, heeft drie full size ‘en suite’ hutten plus een mogelijke vierde, een comfortabele salon, ruime kombuis met ruimte nodig voor alle apparatuur. Daarnaast een cabine om een eventueel tijdelijk bemanningslid te huisvesten.

Ontwerp Germán Frers

Dankzij het relatief lange kajuitdak, de grote ramen, de vele luiken en de volledige stahoogte in het hele schip, krijg je in de 58 het gevoel dat je je in een veel groter, lichter en goed geventileerd jacht bevindt. Aan de andere kant is het vrijboord lager dan normaal. Het anker is opgeborgen op de geïntegreerde boegspriet en de ankerlier in een speciaal waterdicht compartiment benedendeks. Aan dek is er de typische reeks van lieren dicht bij de cockpit en de dubbele stuurstanden. In de kuip staan twee tafels omringd door L-vormige banken van meer dan 2 meter lang. Dit nieuwe model heeft standaard dubbele roeren en biedt vier kielopties: standaard, ondiep, telescopisch en racekiel.

Afmetingen

Lengte romp: 17,96 m

LOA: 19,11 m

Waterlijn: 17,09 m

Maximale breedte: 5,27 m

Diepgang: 2,70 m (standaard) – 2,20 m (korte kiel) – 3,80 m (race kiel) – 2,10 m – 3,10 m (ophaalbare kiel)

Waterverplaatsing: 25.400 kg

Ballast: 7.500 kg

Motor: Yanmar 4LV 110 kW

Voorzeil: 91,93 m2

Grootzeil: 116,52 m2

Jib: 97,48 m2

Gennaker: 334 m2

Scheepsarchitecten: Germán Frers