OMIKRON YACHTS OT60

Omikron Yachts, het nieuwe merk van Olympic Marine’s gerenommeerde scheepswerf, rapporteert een gestage vooruitgang van de OT60 serie, met de bouw van rompen #3, #4, en #5 die vordert zoals gepland.

Als het eerste model van de werf, maakt de OT60 haar eerste indruk op een geïnteresseerde markt, wat het belang van een vlotte procedure en goede resultaten nog groter maakt. De combinatie van ervaring en intern talent die voor het project is verzameld, blijkt een recept voor succes te zijn, zonder grenzen, dankzij de ultramoderne faciliteiten en hightech methodologieën die worden gebruikt.

Romp #3, een Club-variant van de OT60 met de doorlopende cabine naar de boeg toe verdeeld in twee dubbele slaapplaatsen, nadert zijn voltooiing. Het lijmen van het dek en de installatie van het interieur markeren de fase van de afwerking. Nu richt het team zich op de voltooiing van het interieur, inclusief het plafond. De oplevering aan de eigenaar in Monaco staat gepland voor begin 2024.

Romp #4, geconfigureerd voor 3 hutten, is ook in volle gang. De romp is geschilderd in een subtiel grijs, gekozen door haar Griekse eigenaar, en ze is overgebracht naar het montagegebouw, waar de romp van binnen wordt geassembleerd. Dit proces omvat de integratie van geavanceerde elektrische en sanitaire systemen, een weerspiegeling van de toewijding van de scheepswerf aan een moderne standaard van comfort op zee.

Tegelijkertijd is men aan romp 5 begonnen met het lamineerproces. Deze eerste fase is fundamenteel en zet de koers uit voor de volgende stappen in de creatie van het jacht. Elke bouwfase wordt benaderd met een perfecte mix van traditionele aandacht voor detail en moderne technologie.

1000 NM

De OT60 is een elegante eco-cruiser, geïnspireerd door de eilandhoppende levensstijl in het oostelijke Middellandse Zeegebied om meer ruimte te bieden in een comfortabel tempo. Dankzij de efficiënte motoren en een speciaal rompontwerp van Juan-K, geoptimaliseerd voor een kruissnelheid van 10-12 knopen, kan de OT60 1000 zeemijlen afleggen met een snelheid van 12 knopen en een verbruik van slechts 1,5 liter per zeemijl. De inspiratie voor de OT60 komt van de wateren rondom Olympic Marine, de gewoonten van de bezoekers en de lokale cultuur, waardoor de kans om haar in perfecte harmonie met haar natuurlijke habitat te observeren nog waardevoller wordt.

Nikolas Dendrinos, voorzitter van Olympic Marine, gaf commentaar op de voortgang: “Het werk aan de rompen #3, #4 en #5 vordert met nauwgezette zorg en grote vaardigheid en de toewijding van ons team heeft ons erg trots gemaakt, voor de resultaten en voor het vaartuig. Elk casco is een toewijding aan onze waarden van kwaliteit, innovatie en ontvankelijkheid voor de behoeften van onze klanten. Het is geweldig om het brede scala aan opties te zien dat we bieden bij de ingebruikname van de OT60, wat de verscheidenheid aan configuraties die we vandaag de dag bouwen duidelijk maakt – het weerspiegelt de diversiteit van onze eigenaren en de flexibiliteit van ons aanbod aan de markt.


OMIKRON YACHTS

Omikron Yachts is het nieuwe merk van Olympic Marine en vertegenwoordigt alle scheepsbouw-, refit- en reparatieactiviteiten van de Griekse nautische kolos, die gevestigd is in een veilige haven in Lavrio, op 30 minuten van Athene. Het merk werd in 2019 gelanceerd samen met het eerste grote project, de intensieve refit van 107-meter superjacht Dream, waarbij de romp met 15 meter werd verlengd. Nu bouwt het merk 12 eenheden per jaar van zijn eerste productiemodel, de OT60 – de introductie van de zeilboot zonder zeilen, evenals de Argo54 – een duurzaam superzeilconcept. Naast de strategische locatie in de Egeïsche Zee, profiteert Omikron Yachts van de diensten, faciliteiten en expertise van Olympic Marine, opgericht in 1969, waardoor het gehele ontwerp-, engineering- en bouwproces in eigen huis kan worden uitgevoerd.