Nieuwe FJORD 39 geïntroduceerd als XL en XP

Met binnenboordmotor of V10 buitenboordmotor – de FJORD 39, het nieuwe instapmodel van het iconische merk, is vandaag officieel gelanceerd: nog geavanceerder, met meer vermogen en meer ruimte.

Met zijn unieke combinatie van prestaties, zeewaardigheid, comfort en iconisch design uit de samenwerking tussen de ontwerpers van HanseYachts en de gerenommeerde jachtontwerper Patrick Benfield, is de nieuwe FJORD 39 opnieuw een echt hoogtepunt op het water. De klant heeft de keuze tussen twee fundamenteel verschillende aandrijfconcepten om aan elke behoefte te voldoen: Twee 400 pk V10 Mercury Verado buitenboordmotoren of twee Volvo Penta inboards met maximaal 440 pk. inboards met maximaal 440 pk zorgen voor meer dan voldoende stuwkracht, wendbaarheid en indrukwekkende prestaties in alle omstandigheden.

Elk aspect van het ontwerp van de FJORD 39 staat voor kracht, stabiliteit, veiligheid en duurzaamheid. Van de versterkte rompconstructie tot de robuuste materialen die overal zijn gebruikt, het jacht is gebouwd om een breed scala aan omstandigheden te weerstaan.

De indrukwekkend royale afmetingen aan dek met de grote en open cockpit van de FJORD 39 bieden ongeëvenaarde ruimte voor een comfortabele lounge en maximale bewegingsvrijheid. Wanneer de twee royale tafels in het zitgedeelte voor maximaal acht personen worden neergelaten, ontstaat er een tweede grote ligweide. Zoals alle FJORD jachten biedt het nieuwe model de perfecte setting voor een gezellige sundowner of een glamoureuze cocktailparty onder de zon.

Moderne navigatieapparatuur en joystickbesturing maken manoeuvreren eenvoudig en intuïtief. Zelfs op volle snelheid beschermen de karakteristieke T-top, die ook de grootste in deze klasse is en veel schaduw biedt, en de verschillende windschermopties tegen de elementen.

Ook benedendeks hebben de ontwerpers de beschikbare ruimte gemaximaliseerd en ervoor gezorgd dat elke vierkante centimeter een doel dient. Het interieur is aanzienlijk verbeterd ten opzichte van de FJORD 38 en stelt nieuwe normen in deze bootklasse.

Andrea Zambonini, FJORD Product Manager: “De FJORD 39 is de logische nieuwe ontwikkeling van ons instapmodel in de unieke FJORD-klasse. Het biedt alles wat de kern van deze iconische jachten kenmerkt. Vermogen, design en comfort – volledig doordacht en van hoge kwaliteit.”

Highlights: Ontwerp en comfort van de nieuwe FJORD 39

Romp: De uitvoerig nieuw ontwikkelde en hydrodynamisch geoptimaliseerde high-performance sandwich romp met zijn robuuste binnenframe zorgt voor een grote stabiliteit voor het snelle motorjacht. De typische FJORD romplijnen maken het uiterlijk van de FJORD 39 onmiskenbaar op het water.

Dek: Het stuurstation met maximaal drie pilotenstoelen is uitgerust met de modernste besturingssystemen en displays. De FJORD 39 biedt de optie van twee kombuisblokken met gootsteen, groot werkoppervlak en een keuze uit gasgrill of gasfornuis. Op verzoek zijn er tot drie koelkasten beschikbaar op het hoofddek. De zithoek met twee inklapbare en elektrisch neerlaatbare tafels biedt plaats aan maximaal acht personen. De grote, elektrisch te openen serre op het achterdek biedt veel ruimte om te ontspannen. Daaronder bevindt zich een grote bergruimte, die bij de FJORD 39 XP zelfs tot diep in de romp reikt, waar zich in de XL de motoren bevinden door het aandrijfconcept.

De hele cockpit wordt overschaduwd door de grootste T-top in deze klasse. De robuuste dakstijlen zijn geïntegreerd in de zijwand voor maximale stabiliteit en bewegingsvrijheid. Op het walkaround dek, typisch voor FJORD, kan de tweede grote zonnelounge op het voordek zonder treden worden bereikt. Door het ontwerp van de FJORD 39 XP is het grote zwemplatform op het achterschip gecentreerd op de gebieden aan de zijkant van de buitenboordmotoren. Een multifunctionele ladder is geïntegreerd in zowel de binnenboord- als de buitenboordversie. Deze kan worden gebruikt als loopplank of als gemakkelijke toegang tot het water. Zij kan automatisch worden uitgeschoven en aangepast.

Interieur: Het exclusieve interieurconcept van de FJORD 39 maakt optimaal gebruik van elke centimeter ruimte benedendeks. De ruime kajuit is uitgerust met een breed tweepersoonsbed. De laden onderin en gebruiksvriendelijke inbouwkasten aan bakboord bieden veel opbergruimte, die optioneel kan worden uitgebreid met een kledingkast aan stuurboord. De standaard koelkast aan bakboord biedt extra mogelijkheden voor de catering van gasten. Het volledig uitgeruste toilet met aparte douche is aan stuurboord.

Er is keuze uit vier verschillende ontwerpstijlen voor het interieur, elk met een evenwichtige mix van kleuren en materialen.

Motoren
FJORD 39 XL: 2x Volvo Penta D4 (320 pk elk) of 2x Volvo Penta D6 (440 pk elk)
FJORD 39 XP: 2x Mercury Verado V10 (400 pk elk)

Aanbevolen verkoopprijzen
FJORD 39 XL basisprijs incl. 2x Volvo Penta D4 320 pk binnenboordmotoren
EUR 459.000 plus BTW

FJORD 39 XP basisprijs XP incl. 109.950 EUR Mercury Verado V10 400 pk motorpakket*.
484.950 EUR plus BTW.

* omvat 2x Mercury Verado 5,7 liter V10 400 pk, wit, installatie, 7-inch digitaal display incl. VesselLink, verstelbaar stuurwiel, verstelbare stuurkolom, stuurbekrachtiging, verstelbare stuurbekrachtiging.

VesselLink, verstelbaar stuurwiel, Active Trim System, joystick incl. stuurautomaat en SKYHOOK.

meegedeeldwww.hanseyachtsag.com