Belgisch team is wereldkampioen in Bridgestone World Solar Chalenge 2023

– Adelaide Australië – 26 oktober 2023 –

Het Innoptus Solar Team wint voor de twee maal het wereldkampioenschap voor zonnewagens dat plaatsvond in Australië. Met een 3000 km lange rit van Darwin naar Adelaide hebben ze het klaargespeeld om hun directe Nederlandse concurrenten achter zich te laten.

“Solar Team Twente heeft het ons absoluut niet makkelijk gemaakt. We hebben echt tot op het einde superhard ons best gedaan om minuten voor te blijven en dat is ons gelukt. De vin was ons geheim wapen en daarmee hebben we het supergoed gedaan.”
​Pauline Vanvuchelen (24, Kinrooi), Marketing bij Innoptus Solar Team

“Onze droom is eindelijk uitgekomen. We staan hier nu in Adelaide en zijn wereldkampioen. We hebben hier 15 maanden superhard voor gewerkt. Dit is echt gewoon onbeschrijfelijk. We gaan dit meenemen voor heel ons leven en altijd blijven herinneren.”
​Bo July (23, Bekkevoort), Marketing bij Innoptus Solar Team

“We hebben er een foutloze editie opzitten. We zijn als eerste aangekomen in Adelaide en dat is omdat we onze eigen strategie 3000 kilometer lang hebben gevolgd. We hebben op een aantal elementen moeten inspelen: er waren bushfires onderweg waardoor er minder inkomend vermogen was, andere zaken zoals wolken en het weer dat constant veranderde maar we hebben onze strategie kunnen aanhouden en steeds kunnen anticiperen en dat zorgt ervoor dat we nu als eerste over de streep komen hier in Adelaide.”
Cedric Verlinden (23, Holsbeek) Teammanager bij het Innoptus Solar Team

Meer hierover op: https://2023.servimed.be/?p=821

foto’s © Innoptus Solar Team