TEMO verhuist naar Vannes FR

– 10 september 2023 –

TEMO, de fabrikant van elektrische buitenboordmotoren, vestigt zich nu in Vannes -Morbihan Bretagne – aan de haven van Vannes, naast de ferryterminal.

Eigen pand vanwege de groei van het bedrijf

TEMO, opgericht in 2018 in Nantes, deelde zijn kantoren gedurende 5 jaar met andere bedrijven uit de Loire. Eerst bij IMT Atlantique, daarna in het hart van de Village by CA in Nantes. Na deze twee zeer structurerende ondersteuningscycli voor het bedrijf, neemt TEMO nu een eigen pand in gebruik.

Een ruimte die de administratieve, marketing- en verkoopdiensten van TEMO huisvest, evenals de werkplaats voor after-sales service, een showroom voor openbare ontvangst en het R&D-laboratorium.

Een oppervlakte van 450 m² om opgewassen te zijn bij de groei van het team en de ontwikkeling van het productaanbod. TEMO, dat momenteel 15 medewerkers telt, is van plan het personeelsbestand tegen 2025 te verdubbelen.

TEMO 450 voorgesteld in Parijs (Paris Nautic bestaat nu niet meer) – © Georges Janssens

Een activiteitenspreiding tussen Bretagne en het Pays de la Loire

Door zijn activiteit naar Vannes te verplaatsen, wil TEMO dichter bij de watersporters en het nautische ecosysteem komen. Onmiddellijke nabijheid van de zee, met als doel de productontwikkelingen te versnellen en nieuwe strategische partnerschappen tot stand te brengen met scheepswerven en lokale spelers.

Niettemin heeft het bedrijf een stevige positie in de Loire Atlantique, waar alle motoren worden vervaardigd en verscheept. Een team dat zich toelegt op het beheer van de productie en de kwaliteitscontrole blijft inderdaad gehuisvest bij SERCEL, de industriële partner van TEMO die de volledige assemblagelijn voor buitenboordmotoren verzorgt.

“We hebben verschillende nautische centra bestudeerd voordat we voor Morbihan kozen. Het is een strategisch gebied voor TEMO met veel klanten, jachthavens en partners in de buurt. Het is ook een bevoorrechte leefomgeving voor onze teams. Terwijl we zeer toegankelijk blijven en dicht bij onze productielocatie in Nantes en al onze leveranciers” – zegt Alexandre SEUX, president van TEMO.

TEMO 1000 voorgesteld op Southampton Boat Show – © Georges Janssens

Een ruimte open voor watersporters en nautische spelers

Dankzij de showroomruimte vlakbij de Gare Maritime van Vannes wil het TEMO-team zijn deuren openen voor het publiek. Watersporters en watersporters zijn het hele jaar door welkom om de motoren te komen testen en met het team te praten.

Justine PERUSSEL, algemeen directeur: “Wij willen gastvrije kantoren. De TEMO-gemeenschap, die sinds ons begin zeer aanwezig is, helpt ons bij de ontwikkeling van onze producten. We zijn blij dat we eindelijk een speciale ruimte hebben om hen te verwelkomen en hun feedback en het gemeenschappelijke enthousiasme dat we hebben voor varen te delen!

De kantoren zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur.
Adres: 17 rue Daniel Gilard – 56000 Vannes
E-mail: hello@temofrance.com

Gare Maritime Vannes – © Georges Janssens