Nieuwe  editie Bootmagazine april / mei 2019 dit weekend in de krantenwinkel !

Uit de inhoud…

Woonbootbeleid Antwerpen: esthetiek én authenticiteit

Antwerpen heeft sinds oktober 2015 een ‘Stadshavenmeester’. Een nieuwe aanpak zorgt her en der wel voor gemor. Maar meer duidelijkheid over wat wel en niet kan moet de dokken aan het Eilandje een nieuwe elan geven, zowel aan de wal als op het water.

Een zeevaarder zoekt het ongeziene…

Het reisverhaal ‘Van Sente Brandane’ opgetekend ca. 1370 inspireerde onze graficus Dirk Huyghe tot een bewerking en vergelijking met het reisverhaal van Tim Severin. De zeereis van Brandaan lijkt gebaseerd op oude Ierse vertellingen ‘Immram Brain’ (De reis van Bran). Eerste deel van een reeks in 5 afleveringen.

Naar het eiland van Marlon Brando

Op vier uur varen van Tahiti ligt Tetiaroa, een paradijselijke atol waar Marlon Brando verliefd op werd en er een exclusief ecoresort liet bouwen. Voor de rest is het onbewoond. Enkel zeilboten kunnen er aanmeren, om de maagdelijke lagune te ontdekken en er te snorkelen tussen haaien, schildpadden en barracuda’s.

En verder…

Zeilers onderweg… De Middellandse Zee laat je niet meer los…

Onder de waterlijn: Vlaamse duikers bij filmopname Kursk

Kano als drager van herinneringen…

Redden ‘herintreders’ de zeilwereld? Na 25 jaar de helmstok weer in handen!

Nu te koop in de krantenwinkel of… Neem een ABONNEMENT!