Olympische Spelen ‘Paris 2024’, algemene repetitie

Twee keer top 8 op het Paris 2024 Test Event

Deze week vond het Paris 2024 Test Event plaats in Marseille. Zowel voor de organisatie als voor de zeilers en het support team was dit een generale repetitie en een unieke opportuniteit om te racen op het Olympisch vaarwater. Maar liefst 6 Belgische atleten namen deel in 4 verschillende klasses. We kijken terug op een zeer goede testperiode met veel learnings die we meenemen richting de Olympische Spelen.

In de ILCA 6 begon Emma Plasschaert sterk aan de wedstrijd maar haar eerste race werd jammer genoeg herleid naar een diskwalificatie na een protest. De daarop volgende dagen zette ze een aantal hele sterke races neer in verschillende weersomstandigheden. Een te vroege start op de voorlaatste dag zorgde ervoor dat de medailles buiten bereik waren, maar ze ging alsnog als 7e de medalrace in. Ze sloot de wedstrijd af met een 6e plaats in de medalrace en werd uiteindelijk 6e in het eindklassement.

In de 49er FX zeilden Isaura Maenhaut en Anouk Geurts een zeer constante serie. Elke dag wisten ze een paar plaatsjes te stijgen in het klassement. Ze werden 5e in het eindklassement, na een 8e plaats in de medalrace.

(Foto top artikel: © Sailing Eenrgy – 49erFX-duo Maenhaut/Geurts)

In de ILCA 7 kende William De Smet een week met ups en downs en eindigde als 25e in het klassement.