Europees Kampioenschap ILCA te Andora

Sterke William De Smet wordt 5e op het EK 
William De Smet – ILCA 7
Foto: Thom Touw


Vandaag kende het EK ILCA haar ontknoping. Van zondag 12 maart tot vandaag, 17 maart streek het Europees Kampioenschap neer in het Italiaanse Andora. 

De week werd gekenmerkt door het lang wachten op wind, verschillende uitstellen van races en het annuleren van finales. 

In de ILCA 7 werd het op sommige momenten nog hallucinanter. Op woensdag waren de eerste twee Finals gepland. Na afloop werd de eerste Final geannuleerd en op donderdag opnieuw gevaren. 

William De Smet liet dit echter niet aan zijn hart komen. Ondanks de annulatie (van een goed resultaat) rechtte hij de rug. Tijdens de kwalificaties zeilde hij steeds in de top 10 en ook de Finals waren hem gelegen. Tijdens de laatste dag werd hij 5e – 11e – 10e. Hierdoor werd hij in het algemeen klassement 7e, als 5e Europeaan.

8e plek voor Emma Plasschaert 
Emma Plasschaert (ILCA 6) kende op het water een zeer goede week. Ze zeilde steeds in de top 5 met tweemaal winst in de kwalificatiewedstrijden. Op de vooravond van de laatste dag lag ze in tweede positie in de Gold Fleet, met slechts twee punten achter op de Nederlandse Marit Bouwmeester. 

Emma had een mindere laatste dag en eindige in het algemeen klassement 9e en 8e Europees.

Nog in de ILCA 6 heeft Eline Verstraelen er een constante week opzitten. Ook zij zat in de Gold Fleet na twee top-10 races in de kwalificaties. Ze wordt zo 39e. 
Emma Plasschaert – ILCA 6
Foto: Thom Touw
WWSV Talent Team Voor het WWSV Talent Team kwamen 3 atleten uit in de ILCA 6 (M). Daarin realliseerde Anders Bultynck enkele knappe prestaties. 
Vanaf de eerste races toonde hij een goede vorm. De eerste race kon hij winnen en ook op de voorlaatste dag kon hij zijn race winnen. Daarnaast eindigde hij tweemaal in de top 10 waardoor hij op een verdienstelijke 17e plaats is geëindigd.  Daarnaast eindigde Brecht Zwaenepoel 34e en Maarten Boot 46e.De resultaten van de races kunnen via deze link geraadpleegd worden