Nieuwe Contest 49CS en Contest 50CS

Contest Yachts, jachtbouwer van luxe performance bluewater zeiljachten stelt op Boot Düsseldorf (21 t/m 29 januari 2023) een dubbele wereldprimeur voor: de Contest 49CS met achterkuip en de Contest 50CS met centrale kuip.

De twee qua ontwerp en indeling geheel verschillende 50-voeters tonen aan hoe Contest Yachts haar performance bluewater zeiljachten kan aanpassen aan de persoonlijke wensen van toekomstige eigenaren. De nieuwe 49 CS is de eerste Contest in deze lengtemaat met twee hutten achterin. De nieuwe 49 CS en 50 CS zijn ook de eerste jachten van Contest Yachts die een volledig elektrische voortstuwing als optie hebben. Gebaseerd op de innovatieve systemen van Torqueedo en BMW met voldoende capaciteit. 

“ We hebben de Contest 42CS met dubbele achterhut doorontwikkeld. Daarmee komen we tegemoet aan wensen van eigenaren die de eigenaarshut aan de voorzijde willen en familie en gasten hun privacy en comfort in de achterhutten willen bieden. De achterhutten zijn superruim met bijna overal stahoogte. Dit alles is gelukt met behoud van de garage voor de dinghy, een royaal zwemplateau en heel veel bergruimte door het hele schip. De interieurontwerpers van Wetzels Brown Partners hebben zichzelf overtroffen met diverse noviteiten wat betreft ergonomische en stilistische details. Dit zien we onder andere terug in het slimme en luxe design van de zitbank in de salon en het hoofdschot dat bekleed is met ronde lamellen houtpanelen.”

De nieuwe benadering in het ontwerp voor de 49CS geldt ook voor de nieuwe Contest 50CS. Het laatste ontwerp van de 50 gooide al hogen ogen met eigenschappen die ideaal zijn voor wereldwijde avonturen, namelijk bedieningsgemak en ongekende bergruimte. De meest recente ontwikkelingen op het gebied van design en technologie zijn in het nieuwe ontwerp van de Contest 50CS toegepast. De eigenaar bepaalt hoe ver hij hierin wil gaan, één ding is zeker: met de optionele Code 0 (elektrische) furler geïntegreerd in de boegspriet glijden de nautische mijlen zelfs met weinig wind moeiteloos voorbij.

Voor zowel de 49CS en 50CS is judel/vrolijk erin geslaagd de juiste balans te vinden tussen een modern vrijboord en maximale breedte doorlopend tot aan de spiegel. Dit heeft geresulteerd in extra stahoogte door het hele schip heen en meer ruimte in de breedte in de salon zodat ook deze nog praktischer en verfijnder ingericht kon worden. Waaronder de volledig weggewerkte verlichting die geheel naar kleur en helderheid is in te regelen. Beide jachten voldoen 100% aan alle Lloyd’s Register eisen. Dat geldt ook voor het ingenieuze panoramavenster in de achterhut van de 50 dat geïntegreerd is in de achterwand en vrijkomt als het zwemplatform wordt uitgeklapt.

,,Contest Yachts is er met deze nieuwe ontwerpen van de 49CS en 50CS met optie voor elektrische aandrijving meer dan ooit in geslaagd om tegemoet te komen aan de persoonlijke wensen van eigenaren en in te spelen op duurzaam varen. “Onze werf heeft in haar 60 jaar bestaan nog nooit stilgestaan in het doorontwikkelen en verbeteren van onze jachten. Ik durf echter wel te stellen dat we met deze wereldprimeurs een hele grote sprong voorwaarts gemaakt hebben”, concludeert Arjen Conijn.

Contest 49CS – Contest 50CS – Hal16, Stand C54 – Boot Düsseldorf – 21 t/m 29 januari 2023