Welkom in Saint Lucia ARC 2022

Marsaudon ORC 50 Malolo arriveert als eerste jacht

November heeft de 37e editie van de ARC (Atlantic Race for Cruisers) overwegend perfecte passaatwinden gebracht in het midden van de Atlantische Oceaan, wat een snelle oversteek betekende voor de vloot van 2022. Tot nu toe was het een echte oceaan-‘slee’-tocht, een beetje schommelend en af en toe rollend, maar de boten hebben weinig problemen ondervonden op hun weg naar de kust van Saint Lucia.

De Marsaudon ORC 50 Malolo legde regelmatig meer dan 220 mijl per dag af op weg naar de finish. Sinds hij op zondag 20 november de kust van Gran Canaria verliet, ging Malolo ver ten zuiden van de loxodroom om de passat op te pikken. Na een geweldige inspanning van de hele bemanning kwam de gestroomlijnde catamaran van koolstofcomposiet op donderdag 1 december 2022 om 20:42:26 lokale tijd over de finish in Rodney Bay.

De Canadese schipper Duncan Gladman en de Amerikaanse eigenaar Tom Kassberg zeilden samen met 4 andere bemanningsleden met de door Marsaudon Composites ontworpen prestatiecatamaran 3.108 zeemijl over de Atlantische Oceaan. In Las Palmas de Gran Canaria was de bemanning van Malolo al getipt als kandidaat winnaars. De bemanning had race-ervaring opgedaan in verschillende regatta’s aan de westkust van de Verenigde Staten en bij deelnames aan een aantal oceaanraces in de Stille Oceaan.

Met de eerder dit jaar te water gelaten ORC 50 werd een record van 28,2 knopen behaald.

Ondertussen is het uitkijken naar wie als eerste van de monohulls in de Cruising Division de baai van Rodney Bay binnen vaart.

Volg de ARC via: www.worldcruising.com