Doelse feesten & Scheldewijding

– zaterdag 20 en zondag 21 augustus 2022 –

46e editie van de Scheldewijding en Doelse Feesten met medewerking van Watersportvereniging De Noord in Doel.

foto’s @ Georges Janssens

Op 21 augustus 2022 vindt in Doel opnieuw de Scheldewijding plaats. Die start vanaf 10u met een rommel- en brocantemarkt, een ambachtenmarkt en feestmarkt. De Scheldewijdingsmis vindt plaats om 11u05. Aansluitend volgt de stoet naar de Schelde, de eigenlijke Scheldewijding en de Bootshow. De ganse dag door is er muziek en randanimatie.

Clubhuis ‘De Spuikom’ van Watersportvereniging De Noord op de dijk in Doel

PROGRAMMA:

Zaterdag 20 augustus 2022

-Om 11u00 opent het clubhuis ‘DE SPUIKOM’ de deuren. Bezoekers kunnen op het mooie terras genieten van een prachtig uitzicht op de Schelde en tegelijk genieten van een lekker drankje.

-Om 18u30 wordt in het clubhuis een briefing gehouden voor de varende schepen in de haven die zondag zullen deelnemen aan de vlootshow op de Schelde. Aansluitend is er een receptie voor de deelnemende jachtschippers met lekkere drankjes en hapjes en gezellige muziek; aangeboden door de WSV De Noord.

Een gezellig hoekje in het clubhuis ‘De Spuikom’

Zondag 21 augustus 2022

-11u05 – De plechtige Scheldewijdingsmis in de kerk van Doel voorgegaan door pastoor Patrick De Baets en opgeluisterd door het Sint-Gregoriuskoor uit Kieldrecht. Na de mis gaat men in stoet naar de haven.

In stoet van de kerk naar de haven…

-12u00 – Scheldewijding met hulde aan de overledenen op zee en stroom met tewaterlating van een bloemenkrans.

Aansluitend is er een Vlootshow op de Schelde waarbij de deelnemende boten bij het buitenvaren worden gewijd door de pastoor van Doel, Patrick De Baets.

Scheldewijding uit de vorige editie…

De sierlijk bevlagde boten zullen ook de scheepshoorns laten horen.

-Vanaf 10u00 is Doel zelf in feest met een massa attracties, rommelmarkt, stands met oude ambachten en folklre, optreden van groepen, volksspelen, kinderanimatie, enz.. Meer hierover op de website van Doel zelf.

Voor bezoekers en sympathisanten: vergeet niet een bezoekje te brengen aan het Clubhuis ‘De Spuikom’ aan de haven waar u steeds terecht kunt met een keuze aan lekkere dranken op het Scheldeterras en allerlei lekkers aan de kraampjes.

WELKOM EN VEEL PLEZIER IN DOEL!

Hoogwater in Doel: 20/8/2022 om 10u30 & 21/8/2022 om 11u00.