Nieuwe Benelux-agent voor Arcona Yachts (en Najad)

Het Zweedse Arcona Yachts  heeft een nieuwe agent in België, Nederland en Luxemburg. VMG Yachting uit het Nederlandse Enkhuizen presenteert hun gamma ‘performance cruisers’ tussen de 34 en 50 voet op de Benelux-markt. VMG Yachting is tevens de exclusieve dealer van Najad Yachts.

 Urban Lagnéus, CEO van Arcona Yachts: “Na de pensionering van Rick Hilckmann van Nordic Marine was het voor VMG Yachting een natuurlijke ontwikkeling om Arcona Yachts aan hun portfolio toe te voegen. Ze zijn een sterk team en zijn sinds 2019 de exclusieve dealers van Najad Yachts. Ze hebben veel ervaring in de zeiljachtmarkt. We geloven echt dat we een ideale match hebben gevonden om Arcona Yachts in de Benelux te vertegenwoordigen.”

Barend Kol, Marketing Director VMG Yachting: “Als gepassioneerde zeilers met jarenlange ervaring in de jachtbranche kijken we uit naar de groeiende bekendheid en verkoop van Arcona Yachts en Najad Yachts op de Benelux-markt. Arcona Yachts zijn performance cruisers van het hoogste niveau met eersteklas comfort en kwaliteit gecombineerd met bewezen topprestaties op het gebied van racen.”

In de Benelux blijven Arcona en Najad dus onder hetzelfde dak, in Zweden hebben beide merken vorige maand hun scheiding aangekondigd en gaan ze als twee aparte bedrijven verder door het leven.

Najad 505 CC Next Generation

Najad Yachts bouwt exclusieve zeiljachten vanaf het eiland Orust in Zweden. De eerste Najad werd geproduceerd in 1971 en de boten zijn altijd zeewaardige bluewater cruisers geweest voor de meest veeleisende zeilers die de hoogste kwaliteit nodig hebben. Tegenwoordig bestaat het Najad-assortiment uit vijf modellen, variërend van 39-57 voet.