TERUGBLIK DELTAWEEKEND

Kreutz Ass van Kurt Kreutz na een spannende strijd Zeeuws Kampioen ORC1 (foto Anusjka Martens)

De laatste dag van het Deltaweekend vormde een mooi slotakkoord van de 50e editie van dit oudste en grootse meerdaags zeilevenement in de Zeeuwse Delta. Zaterdag 25 juni 2022 hadden we nog te kampen met weinig wind, waardoor er minder wedstrijden gevaren konden worden en sommige deelnemers niet binnen de tijdlimiet konden finishen. De zondag maakte met iets meer wind en een mooi zonnetje een hoop goed. En in de ORC 1 klasse werd het op de derde dag toch nog spannend wie Zeeuws Kampioen zou worden. 

De Zeeuwse Kampioenen ORC zijn
-ORC 1 Kreutz Ass van Kurt Kreutz van Yacht-Club Bayer Leverkusen
-ORC 2 Jack rabbit van Rutger Krijger van de Koninklijke Roei- en Zeilvereniging De Maas
-ORC 4 Furie van Ben Hoefsloot van Watersportvereniging Vada
-ORC 2H Avanti van Chris Stouten van Watersportvereniging Helius

Het Rond- en Platbodem veld was dit jaar kleiner dan voorgaande edities, maar er was nog genoeg strijd. De Silveren Maen van Nico Fedder van Watersportvereniging Gooierhaven voer in de drie wedstrijddagen het meest constant en werd overall winnaar.

In de Soling eenheidsklasse ging de winst naar Timeless van Ben Bogaerdt van de Kralingsche Zeilclub. Fantastisch dat jullie hebben meegedaan en het zo uitstekend naar je zin hadden op het stromend water van de Oosterschelde. We zien uit naar jullie deelname in 2023.

In de Soling eenheidsklasse ging de winst naar Timeless van Ben Bogaerdt van de Kralingsche Zeilclub. Fantastisch dat jullie hebben meegedaan en het zo uitstekend naar je zin hadden op het stromend water van de Oosterschelde. We zien uit naar jullie deelname in 2023.

Ongemeten schepen
Het Deltaweekend wil ook zeilers die niet op het scherpst van de snede willen meevaren de gelegenheid geven om toch competitief te varen. Dat blijkt in een behoefte te voorzien, gelet op het grote aantal deelnemers bij de ongemeten schepen.

De uitslagen zijn als volgt:
-Ongemeten groot: The Etch van Kees van Vliet van Watersportvereniging Flacquee
-Ongemeten klein River Monster van Rob van den Boogaard van Watersportvereniging de Maaskant

Dank aan iedereen
Het Deltaweekendteam kijkt terug op een succesvolle jubileumeditie. Alle vrijwilligers, sponsoren en schippers van de startschepen heel veel dank voor jullie inzet en steun, tot ziens, tot volgend jaar.

Nagekomen bericht windhoos Zierikzee
Zoals iedereen ongetwijfeld heeft meegekregen, is de dag na afsluiting van het Deltaweekend Zierikzee getroffen door een windhoos. Helaas met een dodelijk slachtoffer en diverse gewonden. Ook de materiele schade is enorm. Het Deltaweekend spreekt bij deze zijn medeleven uit met de nabestaanden en de getroffen inwoners van Zierikzee.

VIDEO’s Deltaweekend 2022 zijn beschikbaar | ClubRacer