Top vijf voor 49erFX -team en
William De Smet op de Kieler Woche 

De 141ste editie van de Kieler Woche Afgelopen week stonden 3 atleten van het WWSV Olympic Team aan de start van de 141ste Kieler Woche in Kiel te Duitsland. Gedurende deze week kwamen er meer dan 400 topzeilers uit 60 verschillende landen aan de start van deze wedstrijd die gezien wordt als één van de grootste georganiseerde regatta’s.
De resultaten van de races kunnen via deze link geraadpleegd worden. 

Foto top: 49er FX  – Isaura Maenhaut en Anouk Geurts Photo: ChristianBeeck.de/Kieler Woche

Een valse start met een mooi einde 

Voor William De Smet (ILCA 7) en het 49erFX -team, Isaura Maenhaut & Anouk Geurts begon de week met een valse noot. Door de weersomstandigheden en vooral door het gebrek aan wind, kon de eerste dag van de Woche niet doorgaan. De drie atleten moesten hierdoor langer wachten en ook meerdere wedstrijden dan per dag gepland waren afleggen. 

49er FX – Isaura Maenhaut en Anouk Geurts 
 
Photo: Sailing Energy

Goede vorm werd ook nu tentoongesteld. William heeft heel de week in de top 6 gevaren. De laatste dag voor de medalrace kreeg hij samen met 14 andere zeilers een BFD voorgeschoteld. Dit kon hem niet deren om zijn medalrace af te ronden als vijfde en zo ook als 5e te eindigen in het algemeen klassement.
Isaura & Anouk hebben nog steeds hun goede vormpeil van het afgelopen jaar te pakken. Twee races konden ze afsluiten als tweede maar hadden tijdens hun 5e race materiaalpech waardoor ze een DNF kregen. 
Dit was echter slechts een klein oponthoud aangezien ze nadien hun niveau bleven halen. Ook zij konden de week afsluiten als 5e in hun medalrace en eindigden zo als 5e in het algemeen klassement. 

ILCA 7 – William De Smet
 Photo: Sailing Energy

EurILCA 6 Youth EK in Tessaloniki, Griekenland 

Op zaterdag 2 juli zal WWSV Talent Team atleet Anders Bultynck (ILCA 6) aan de start verschijnen van het EurILCA 6 Jeugd EK. Dit wordt dit jaar gehouden in Tessaloniki Griekenland. 
In een goed gevuld deelnemersveld zal hij zijn kans wagen tijdens dit EK. 
Dagelijks zal hij twee races afwerken en dit t.e.m. woensdag 6 juli. Er zijn geen medalraces maar vanaf de vierde dag worden er Finals gezeild. 
De resultaten van de races kunnen via deze link geraadpleegd worden.