‘Sailing For Think Pink’ BENEFLEET vanuit jachthaven Oostende.

Benefleet

Op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober organiseerde het vrouwenzeilteam van ‘Sailing For Think Pink’  voor de 4de keer haar “Benefleet”. Dit keer vanuit de jachthaven van Oostende.

Tijdens de Benefleet werden maar liefst 33 vrijwillige schippers gekoppeld aan bijna 200 nieuwsgierige opstappers, gespreid over het ganse weekend. De opstappers stortten in ruil daarvoor een bijdrage van minimaal  EUR 65 ter attentie van Think Pink België. Op die manier werd een bedrag van meer dan EUR 15000 opgehaald.

Het weekend begon op zaterdag onder een stralende zon, met schippers die vanuit alle uithoeken van het land aan zijn komen varen en een berg roos-uitgedoste opstappers die stonden te popelen om de zeilsport te leren kennen. Rond 14u zeilde de roze  vloot uit voor een tochtje van 4 uur en desondanks de 3 knopen wind genoot de vloot in opperste stemming  van  een rustig briesje en de heerlijke najaarszon. De aanblik van die prachtige gennakers op de vlakke zee gaan we niet snel vergeten. Pit De Jonghe vereeuwigde speciaal voor ons de prachtige taferelen. Na een aperitiefje op de boot werd de dag afgesloten met de Captains Speech en een heerlijk diner in de RNSYC, met erg veel stralende gezichten.

Zondag smeerde het Sailing for Think Pink team bij het krieken van de dag een stapeltje boterhammetjes voor de schippers, en werden de nieuwe opstappers ontvangen bij een zonnige zuidwesten wind van 9 à 15 knopen. Eindelijk de ideale omstandigheden voor de vloot sportief de zeilen te hijsen, tot groot enthousiasme van de opstappers! “Tot volgend jaar” is zowat de leuze van het weekend geworden.  

Het motto van Sailing for Think Pink: ‘uniting women by sailing for a healthier female future’

‘Sailing for a healthier female future’ doet de vzw enerzijds door fondsen op te halen voor Think Pink, de Belgische vzw die borstkankerpatiënten en hun familie ondersteunt én innovatief wetenschappelijk onderzoek financiert.

Anderzijds tracht de groep zeilende vrouwen een  track record op te bouwen in het WEDSTRIJDZEILEN en hiermee Think Pink en meer algemeen, vrouwen in de zeilsport, in de kijker te varen. In 2023 zeilen ze minstens de Antwerp Race, de Schelderegatta en Breskens Sailing weekend mee. Terwijl wordt achter de schermen naarstig gewerkt aan een ambitieuze wedstrijd-agenda voor 2024 -2027. Er wordt o.a. een Fastnet Rolex deelname met een volledig vrouwelijk Belgisch team beoogd in 2025 of 2027.

Team

De bezieler van dit prachtige initiatief is Sigrid Huyghe. Naast gepassioneerd zeilster is zij een geëngageerde gynaecologe die regelmatig op missie trekt met Artsen zonder Grenzen. Zij wordt bijgestaan door een team van straffe en gemotiveerde zeilsters: Elke De Witte, Geertrui Van Look, Hilde Nicasi, Stefanie Dens, Ruth Lissens,  Karlien Asscherickx, Sarah De Canniere, Sonia Wyffels en Lien Vandenbulcke.

De vzw Stuurvrouw groepeert hun activiteiten.

Meer weten?

www.sailingforthinkpink.be

Instagram & Facebookdoneer via Think Pink
foto’s © Pit De Jonge
auteur: Sailing for Think Pink