AGENDA ZEILWEDSTRIJDEN

SCHELDEREGATTA OP 18 JUNI 2022

De meest ongedwongen zeilrace op de Schelde.

De klassieker van Hansweert naar de Antweprse Scheldekaaien wordt op zaterdag 18 juni 2022 gevaren! De wedstrijd staat open voor zeiljachten met een IRC certificaat maar is ook populair bij een groot aantal boten gemeten in Cruiser Rating (CR).

De organisatie voorziet een leuk totaalprogramma en ook aan de logistiek is gewerkt. Een speciale trofee wordt uitgereikt in de categorie Double Handed in CR. Genoemd naar de drijvende kracht achter heel wat wedstrijden op de Schelde, de Harry Van den Bergh Trophy.

De inschrijvingen staan open via Manage2Sail – alles weten over de Schelderegatta.

Vraag tijdig je meetbrief aan – Cruiser Rating of IRC.
Controleer ook of je zeilnummer nog geldig is op Belgian Sailing.


Lightvesselrace en Shielmartin Race op 2 juli 2022 bij RBSC Zeebrugge

De Light vessel Race wordt dit jaar weerom een lange-afstandswedstrijd open voor alle IRC zeilers, in crew of double handed. Voor de zeilers met een meetbrief in Cruiser Rating (CR) wordt het ook genieten van een prachtige longdistance wedstrijd met de Shielmartin Race!

In CR wordt een parcours van 19 tot 16 mijl uitgelegd terwijl de baan voor IRC wellicht 30 tot 40 mijl lang zal zijn. Ook voor de niet-doorwinterde CR-zeilers is dit zeker welkom op de Shielmartin Race! 
Alle informatie over de wedstrijden en de inschrijvingen vind je op Manage2Sail

Na een leuke dag op het water is er ook dit jaar een diner voorzien in het  RBSC clubhuis Alberta aan 40 euro per persoon – daarvan gaat 5 euro naar de stichting Shielmartin cvba die hiermee goede doelen zal steunen en zijn schouders mee onder de bevordering van het zeilen bij jongeren te zetten! 

We hopen jullie allemaal talrijk te mogen begroeten op 2 juli voor een onvergetelijke editie van de de Light Vessel Race x Shiemartin Race.

Over het Indumar Open Noordzeekampioenschap Het Open Noordzee Kampioenschap is een reeks van 13 zeilwedstrijden op zee voor kajuitjachten met de CR en de IRC meetformule. 12 races worden op de Noordzee gevaren, 2 op de Beneden Zeeschelde. De watersportverenigingen van Nieuwpoort, Oostende, Zeebrugge en Antwerpen, aangevuld met Ramsgate (UK), Breskens, Wemeldinge  en Terneuzen (Nederland) ontvangen de races.

De organisatie is in handen van het Open Noordzee Kampioenschap, powered by Wind en Watersport Vlaanderen en ondersteund door de plaatselijke watersportverenigingen.