Peter Burling heeft het naar zijn zin bij team Brunel

Team Brunel is op weg naar Lissabon het Portugese eiland Porto Santo als zesde gerond. Deze eerste leg van de Volvo Ocean Race brengt de vloot van het Spaanse Alicante naar het Portugese Lissabon waar de boten zaterdag worden verwacht. Voor Nieuw-Zeelander Peter Burling is deze eerste leg zijn debuut in de Volvo Ocean Race. De winnaar van Olympisch goud en de America’s Cup heeft het naar zijn zin aan boord van Team Brunel.Foto: Martin Keruzore / Volvo Ocean Race

Burling: “Het zijn uiteenlopende condities. De ene nacht heb je 30 knopen wind en vliegt er water over de boot. De volgende nacht lig je bijna stil met maar 2 tot 3 knopen wind. We zitten met vier boten hier nog relatief dicht bij elkaar. De drie leidende boten hebben wel echt een voorsprong. Doordat we met zijn vieren al zo lang dicht bij elkaar varen is het leuk en leren we allemaal een hoop.”

Koers richting Lissabon

De vloot heeft nu koers gezet richting finishplaats Lissabon via een toegevoegd waypoint zo’n 220 zeemijlen ten noorden van het eiland Porto Santo. Dit waypoint zullen de boten aan hun rechter kant moeten houden. De eerste boten worden zaterdagochtend laat verwacht in Lissabon.
Posities bij Porto Santo
Vestas 11 Hour Racing
MAPFRE
Team AkzoNobel
Dongfeng Race Team
Team Sun Hung Kai / Scallywag
Team Brunel
Turn the Tide on Plastic

Volg de race live via de Volvo Ocean Race tracker.