WATERSPORTDAGEN MEI 2022

HET WATERSPORTFEEST DER FEESTEN

Na enkele troebele jaren mogen we terug het watersportfeest der feesten vieren, met De Watersportdag wordt de watersport extra in de kijker geplaatst en promoten watersportclubs allerhande initiaties.

Bekijk het aanbod via www.watersportdag.be

YEAH!

  • Sport Vlaanderen ondersteunt de campagne en sensibiliseert via de #smeerem campagne. (meer daarover onderaan).
     
  • Aquafin zorgt voor proper water om in te watersporten! Niet alleen op De Watersportdag, maar het hele jaar door!
     
  • #samenophetwater in samenwerking met de FOD Mobiliteit zetten we de watersport in de kijker, ook de Madammen van Radio 2 zullen enkele watersporten uittesten de komende maand, dus hou ze in de gaten.

#SMEEREM campagne

Omdat de zon even hard brandt op de huid van een kind dat sport als op die van een kind dat bij het water speelt, roepen Sport Vlaanderen, Gezond Sporten Vlaanderen en de Vrije Universiteit Brussel de sportende jeugd en haar ouders op om goed te smeren. Want als de huid van jonge kindjes verbrandt, hebben ze voor de rest van hun leven een verhoogd risico op huidkanker.

Wind & Watersport Vlaanderen voorziet samen met Sport Vlaanderen daarom op zoveel mogelijk watersportdagsessies gratis smeerstanden aan! Smeer erop los!