Yamaha voor vijf jaar de boot in met… Windy Boats

Yamaha Motor Europe kondigt een5 jaar durende samenwerking aan met de Scandinavische botenbouwer Windy Boats. In deze 5 jaar zullen Yamaha en Windy hun expertise delen en buitenboordmotoren leveren voor verschillende bootmodellen.

Het merk Windy Boats werd in 1966 opgericht door Hugo Vold. Als zoon van een Noorse visser kende en respecteerde Hugo de stormachtige wateren rond zijn geboorteplaats waar zijn vader actief was. Dit begrip en respect voor de oceaan is alomtegenwoordig in het ontwerp en de productie van elke Windy-boot: van de originele 24 CabinCruiser tot de nieuwste bekroonde Sports Cruiser- en SR-lijnen.

Tot op vandaag blijft elk Windy-product trouw aan het oorspronkelijke ethos, niet alleen in de compromisloze normen en kwaliteit van de schepen, maar ook door de geschiedenis van

De merknaam ‘Windy’ verwijst naar de originele en meest vertrouwde vissersboot van Hugo’s vader: de ‘Vindy’.

Complete bootaandrijvingsoplossing

De Yamaha-bootsystemen zijn nu voorzien van nieuwe functies voor het onderhoud van aandrijfsystemen met meerdere motoren, wat essentieel is voor Windy Boats. Sinds de lancering van de nieuwe V6-motoren van 300, 250 en 225 pk konden de klanten van Yamaha Motor in de afgelopen 12 maanden genieten van een nog soepelere besturing met meer controle van grote eenmotorige en multi-buitenboordmotoren. Dit is te danken aan de Digital Electric Steering (DES), die nu beschikbaar is voor motoren in het Premium- en High Power-segment, van de XTO 425 pk V8 tot de 150 pk buitenboordmotoren. DES zorgt voor minimale stuurfeedback, wat waarschijnlijk wel het meeste effect sorteert bij grotere sportcruisers met veel pk.

Groeiende markt versterken

Meer en meer klanten begrijpen de voordelen van buitenboordmotoren op de markt voor sportcruisers: lagere onderhoudskosten en soepelere, stillere prestaties hebben allemaal geleid tot een groeiende vraag in dit segment. De samenwerking tussen Yamaha Motor Europe en Windy Boats is weer een belangrijke stap op deze weg. Yamaha Motor blijft zijn partnerschappen met botenbouwers verbeteren en biedt klanten niet alleen een breed scala aan buitenboordmotoroplossingen aan, maar beschikt tevens over een breed aanbod van wereldberoemde bootpartnerschappen voor alle soorten en stijlen vaartuigen.