Podium voor Bert Bossyns in La Trinité – Plymouth race

Bert Bossyns is met zijn Franse co-schipper Amaury François tweede geworden in de La Trinité Plymouth race. Met hun 6.50 m zeiljacht Netwerk finishten zij dinsdag 7 mei 2013 om 17.04 Centraal Europese Tijd (CET) na ruim 55 uur racen.

Deze kanaaloversteek tussen Bretagne en de zuidkust van Engeland is 280 zeemijlen lang en werd gekenmerkt door heel lichte windomstandigheden van 5 tot 10 knopen wind. Pas in het laatste gedeelte ging het harder waaien en kwam er schot in de vloot.

Bossyns slaagde er in om de gevoelige achterstand die hij had in de Chenal du Four (de westkaap van Frankrijk) goed te maken. De hele Kanaaloversteek speelde het duo een meteorologisch sterk spelletje.

De Netwerk ging van alle deelnemers het meest oost om zo als snelste het depressiefront en de bijhorende bries op te pikken. Dat gaf Bert en Amaury de juiste stuwkracht zodat ze van vorige nacht het hoogste snelheidsgemiddelde konden neerzetten.

De Netwerk ging van de achtste naar de vijfde, de derde en finaal naar de tweede plaats.

De meteorologische tactiek maakte van Bert Bossyns de held van de Kanaalrace en de eerste podiumplaats in de 6.50 Klasse is een bewijs dat doorzetten werkt.