The Ocean Race Europe: CORUM L’Épargne (IMOCA) en The Austrian Ocean Race Project (VO65) winnen eerste etappe Lorient – Cascais

De eerste etappe van The Ocean Race Europe eindigde met een spannende finale in Cascais. De winnaars van de twee klassen wisten pas  in de laatste momenten van deze vierdaagse etappe naar zich toe te trekken. Een paar seconden na de  IMOCA CORUM L’Épargne won het Oostenrijkse team in VO65.

Foto: © Sailing Energy / The Ocean Race

Bij de finish won The Austrian Ocean Race Project (foto: © Sailing Energy) onder leiding van Gerwin Jansen (NED) met een opmerkelijke comeback en liet  de Litouwse boot AmberSail 2 op slechts 6 seconden achter zich.

“Het is te gek om deze super intense etappe te winnen”, zei Gerwin Jansen vanaf zijn roer na het passeren van de finish. ” Heb je dat gezien ? Vier boten tegelijk! Wat een race…!  Wij zijn de rookies, het jongste team, met weinig ervaring… de laatste 30 mijl waren zo intens, het was ongelooflijk. We bleven maar vechten en hier is het resultaat! “

Slechts 15 seconden achter de eerste twee kwam ook het Nederlandse team Team Childhood I onder leiding van Simeon Tienpont over de finish. De hele VO65 one-design vloot arriveerde binnen 6 minuten.

In de IMOCA-klasse pakte de CORUM L’Épargne (foto: © Sailing Energy) onder leiding van de Fransman Nicolas Troussel de overwinning, net voor de Amerikanen van 11th Hour Racing en de LinkedOut-boot, van de Fransman Thomas Rettant.

www.theoceanrace.com

Tussenstand

IMOCA

1 : CORUM L’Épargne

2 : 11th Hour Racing Team

3 : LinkedOut

4 : Offshore Team Germany

5 : Bureau Vallée

VO65

1 : The Austrian Ocean Race Project

2 : AMBERSAIL-2

3 : Team Childhood I

4 : Sailing Poland

5 : AkzoNobel Ocean Racing

6 : Viva México

7 : Mirpuri Foundation Racing Team