Update: Cannes Yachting Festival geannuleerd

Ondanks een zeer rigoureus gezondheids- en veiligheidsplan,  uitgewerkt door het  Yachting Festival van Cannes,  beslisten de Regionale Gezondheidsautoriteit en de prefect van de Alpes-Maritimes om de watersportbeurs geen groen licht te geven. Op de valreep (de beurs zou openen op 8 september) zagen de organisator Reed Expositions zich dan ook genoodzaakt de annulering van het Yachting Festival 2020 aan te kondigen.

Nieuwe afspraak op de pontons in Cannes van 7 tot 12 september 2021, aldus het officiële persbericht van de organisatoren.

Intussen beweert Bernard Gonzales, de prefect van de regio Alpes-Maritimes in een kranteninterview dat hij verantwoordelijk is voor het annuleren van de beurs. Het zou een beslissing zijn van organisator Reed Expo die daardoor zou kunnen opdraaien voor de annuleringskosten. Daar zal dus nog een aardig woordje over vallen…

 

Foto: ©Yachting Festival Cannes — Abracadabra Studios