Meer dan een op drie watersporters wil meer varen deze zomer

Sea Tow Service International, in de VS zowat de grootste pechverhelpingsmaatschappij op het water, vroeg haar leden naar hun vaarplannen voor het komend seizoen. Zo’n 5.000 watersporters uit alle staten, legden uit hoe hun gewoonten al dan niet zouden veranderen als gevolgvan de wereldwijde pandemie.

Bijna alle watersporters die deelnamen (93%) beschouwen varen als een goede ‘sociale afstandsactiviteit’. Bovendien antwoordde 37% dat ze deze zomer de vaarfrequentie sterk zullen verhogen of enigszins zullen verhogen, terwijl nog eens 47% hun vaarfrequentie helemaal niet zal veranderen.

De resultaten bevestigen ook dat een aanzienlijk deel van de watersporters van plan is deze zomer hun sociaal verantwoord gedrag en gewoonten willen handhaven

54% is van plan afstand te houden bij boothellingen, jachthavens en tankstations.

35% vaart alleen met degenen in hun huishouden of met degenen waarmee ze in quarantaine zijn geweest.

32% zal “hun quarantainecirkel uitbreiden” om meer familie en goede vrienden mee te laten varen.

31% verblijft in lokale wateren zonder reizen naar andere jachthavens, steden, enz.

Bovendien zei 6 op de 10 watersporters de vakantieplannen die niet met boten te maken hadden, geannuleerd te hebben, maar slechts en kwart van degenen die een vaarvakantie geboekt hadden, annuleertde ze. En een op drie denkt er over na om deze zomer vooralsnog een vakantie per boot te boeken. Mooie perspectieven voor de sector dus.