Boot Düsseldorf 2013 toont vele gezichten van watersport

Boot Düsseldorf tracht in zware tijden een veilige haven te bieden. De jachtbouw- en watersportindustrie richt de blik op deze internationale marktplaats voor de branche. 1650 exposanten uit meer dan 50 landen zullen van 19 tot en met 27 januari tijdens ‘s werelds grootste watersporttentoonstelling hun nieuwste schepen en productnoviteiten presenteren.

De beursorganisatie rekent tijdens boot 2013 op een internationale topdeelname van bij elkaar 650 buitenlandse exposanten. Een kleine 40% daarvan vertegenwoordigt Nederland met 140 werven, toeleveranciers en dienstverleners. Frankrijk en Italië zijn vertegenwoordigd met 50 stands, het Verenigd Koninkrijk met 30 en Oostenrijk met 26 bedrijven.

Het internationale karakter wordt versterkt door de gemeenschappelijk inzendingen van de belangrijkste jachtbouwlanden. Er zijn gemeenschappelijke inzendingen van het Verenigd Koninkrijk, Finland, Frankrijk, Nederland, Polen en Hongarije. Ook België laat zich niet onbetuigd, 15 overheids- en privé bedrijven zijn present.

Volgens de organisatie geven de consumenten de voorkeur aan waardevaste motor- en zeiljachten van de betere klasse. Maar er is ook veel vraag naar kleine trailerbare motorboten.

De markt voor toebehoren ontwikkelt zich uitstekend. Refit is het sleutelwoord. Waardebehoud van de huidige boot staat hoog in het vaandel.

Zo’n 350 internationale exposanten presenteren alles wat nodig én mogelijk is om de boot meer glans te geven of comfortabeler te maken.

Op het gebied van motorboten en –jachten biedt boot 2013 vrijwel alles wat er op de wereld te vinden is: van rubberboot met buitenboordmotor via open sportboten, dag- en kajuitkruisers tot megajachten. Meer dan 250 werven, handelaren en importeurs bieden in zes hallen een gegarandeerd representatief overzicht van de gemotoriseerde pleziervaart.

Levendige belangstelling zal er ook zijn voor de grootste duiksportbeurs ter wereld in Hal 3 van boot Düsseldorf 2013. Alles bij elkaar zullen rond de 350 exposanten duikuitrusting en wereldwijde duikbestemmingen presenteren.

Aan de inmiddels gevestigde en succesvolle “Water Pixel World”, in Hal 4, wordt in 2013 een noviteit toegevoegd: het “Watersports Photo en Video Center” . Hier worden actie- en buitensportcamera’s gepresenteerd.

Wie een geschikte reisbestemming zoekt voor de komende zomer, een boot wil huren of een cursus wil volgen, gaat beslist een aanbieder vinden onder de meer dan 300 internationale charterbedrijven, reisorganisatoren en toeristische organisaties.

Sportvis Center

Ook aan de informatie- en actieprogramma’s voor boot 2013 wordt hard gewerkt. Naast de “Beach World”, met het aanbod van trendsporten zoals kitesurfen, wakeboarding en stand-up-paddling en het “Duiksport Center” met haar proefduikbekken en de “World of Paddling” met haar kanotestbaan, zal dit jaar het “Sportvis Center” ook een aantrekkelijker uitstraling krijgen. Het programma zal inhoudelijk sterk gericht zijn op de beginners in deze sport.

Dit alles en nog veel, meer biedt boot 2013 haar internationale bezoekers van 19 tot en met 27 januari dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur. Wie zijn toegangsbewijs on-line koopt, bespaart tijd en geld. Een e-ticket als dagkaart, kost voor volwassenen € 14,–. Dat is € 4,– goedkoper dan aan de kassa. Een twee dagenkaart kost € 23,–. Studenten en scholieren betalen on-line € 10,–. De kaarten voor het korte beursbezoek – maandag tot en met vrijdag vanaf 15.00uur – kost in de on-line shop € 9,–.

De kaarten kunnen direct na aanschaf geprint worden en gebruikt worden om gratis met het regionale openbaar vervoer van de VRR- Verkehrsverbund Rhein-Ruhr, van en naar de beurs te reizen.

Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf november via www.boot.de